Подкрепи с мартенички "малките герои"

Подкрепи с мартенички "малките герои"

Клуб "Априлци за доброто", ОУ "Двайсти април", Панагюрище
Мисията е от 10 February 2022 до 16 February 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

За "Малките герои" направихме мартенички бели. От светлината взехме ... и от сълзата. Преплатохме и червен конец с любов, запазена в сърцето. Мартенички звездни, окъпани от слънчев лъч и нежност, наречени за здраве, за живот и добрина!

Човечност, съпричастност, отзивчивост! Думи, които се отнасят все за хора с големи сърца! Съпричастност към живота на новородените и недоносени деца в България. Тези деца, въпреки ниското си тегло, с което се раждат, имат всички шансове да пораснат здрави, пълноценни и щастливи деца. Заедно нека вдъхнем сили и кураж на родителите, чиито бебета са се родили с тегло под нормата.

Доброволческият клуб "Априлци за доброто" отново протяга ръка, като подкрепи каузата на Фондация "Нашите недоносени деца" и изработи мартенички. Априлци за пореден път доказват, че са с огромни сърца, побиращи тревогата и грижата за "Малките герои". Сърца, пълни с копнеж!

Първи март е специален ден за всеки българин - празник с красива дългогодишна традиция, празнуван с радост, празник, бележещ началото на пролетта! Нека нашето пожелание е за бяло и червено мартенско настроение. Здраве, усмивки, доброта и ухание на пролет и надежда!

Мартеничките предоставихме на Фондация "Нашите недоносени деца" чрез куриер, за да бъдат изпратени до повече от 30 неонаталогични отделения в цялата страна. Към тях ще се прикрепят картички с послание към семейството и бебето. Допълнителните бройки ще бъдат обявени за благотворителна продажба в подкрепа на работата на фондацията.

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

Какво?

Заедно да вдъхнем сили и кураж на родителите, чиито бебета са се родили с тегло под нормата.

Фондация "Нашите недоносени деца" организира своята първомартенска кампания за подкрепата на семействата им. Мартениците ще бъдат изпратени до повече от 30 неонатологични отделения в цялата страна, като към тях ще се прикрепят картички с послание към семейството и бебето. Останалите допълнителни бройки ще бъдат обявени за благотворителна продажба в подкрепа на работата на Фондацията.

Идеята е всички заедно да покажем , че мислим за тях, да им вдъхнем сили, с този жест - мартенички за здраве.

Кога?

От 10.02.2022 г. до 16.02.2022 г.

Къде?

Мартениците ще се изработват в училище и вкъщи.

Изпращането на колета до Фондацията е чрез куриер за сметка на училището.

Нужна екипировка?

Прежда, която осигурява всеки доброволец.

Желание от страна на доброволците да зарадват "малките герои" и техните семейства.

Защо?

Мартенички за здраве и късмет.

Бялата прежда в мартеницата предвещава дълъг живот, а червената - здраве и сила.

За "малките герои" направихме мартеница бяла... От светлината взехме.... И от сълзата. Преплетохме и червен конец с любов, запазена в сърцето. За тях направихме мартеница звездна, окъпана от слънчев лъч и нежност, нарочена за здраве, за живот и добрина!

Протягаме ръка, като това е нашият малък жест към инициативата в подкрепа на "малките " и техните семейства и всички, които се грижат за тях.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Учениците, които не са в доброволческия клуб, също изработват мартеници в подкрепа на БЧК - първомартенски базар.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!