Подкрепи хора в нужда по Коледа

Подкрепи хора в нужда по Коледа

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е от 11 December 2023 до 15 December 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Жестовете на доброта, съпричастност и милосърдие трудно се описват с думи. Те се четат в очите и се усещат със сърцето. Изпълват ни с чувство на удовлетворение и хармония и ни помагат да гледаме по-позитивно на живота.

В тази седмица, посветена на подкрепа на хората в нужда, нека героите са най-малките – децата от начален курс, които насърчени от своите семейства, зарадваха възрастни и болни хора в Общината. Деветокласниците се постараха в избора на пожелан подарък за момиче от списъка на Фондация за Нашето бъдеще. Професионалните паралелки зарадваха жителите на градчето с красиви сладки, носещи посланието на Коледния дух. Картичките с пожелания и цитати за празника ще бъдат част от украсата на предстоящия благотворителен концерт.

Защото не е задължително жестът да бъде голям или да е свързан с много пари. Когато помагаме безвъзмездно, се чувстваме по-добри, по-истински и повече хора. Такава е човешката природа – нуждаем от връзка с другите, от любов, от състрадание. А доброто, което даваме, рано или късно ще се върне при нас.

И нека Коледа – звездата на Рождество бъде:

Време, в което мислим повече един за друг.

Време, в което децата правят сладки и месят питка.

Време, в което творим украсата.

Време, в което пращаме картички на близките си.

Време, в което искаме да станем по-добри.

Време, в което светът става по-красив.

Време, в което се усмихваме повече.

Дафина Руменова


Какво?

„Коледа не е просто времето когато отваряме подаръците си, а времето когато отваряме сърцата си.“

Джанис Медитър

Времето, когато всички се стараем да сме по-добри. Времето, когато малките жестове на обич оставят следа. Времето, когато животът се превръща в празник на любов, единност, надежда, топлина.

Кога?

В дните от 11 до 15 декември 2023 г. в СУ „Иван Вазов“ ще бъдат реализирани следните инициативи, свързани с подкрепа:

1. Корпус 2 (1-ви – 4-ти клас): Събиране на пакетирани хранителни продукти, които с помощта на доброволците ще достигнат до самотни и социално слаби хора, живеещи в селата в общината;

2. 9 в клас: Участие в Коледна кампания на Фондация за Нашето бъдеще – избор и изпращане на подарък за дете с увреждания на брахиалния плексус;

3. Паралелки с професионално направление „готвач“ и „хлебар-сладкар“: изработване на ръчно рисувани коледни сладки;

4. Участия в коледни конкурси.

Къде?

СУ „Иван Вазов“, град Вършец.

Нужна екипировка?

Хранителни продукти за направата на рисувани сладки.

Защо?

На 08.12.2023 г. се състоя сърдечна среща-беседа на ученици от училището с Архимандрит Антим, игумен в Клисурски манастир. Децата чуха библейското сказание за Рождество Христово и духовни наставления за доброта и милосърдие в името на Родилия се Богомладенец. Те планираха своите инициативи под надслов „Всяко дадено добро и всеки съвършен дар е отгоре“ (Яков 1:17)

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Отговорник в Корпус 2 е Златомира Димитрова от 8 а клас, за Корпус 1 – Киро Вълчев, Десислава Николова, Дафина Руменова.

Ако искаш да се включиш, можеш да се свържеш с Албена Цветкова на тел. 0876355533

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!