Подкрепи деца от уязвими общности с материали и пособия за предучилищна подготовка

Подкрепи деца от уязвими общности с материали и пособия за предучилищна подготовка

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 16 февруари 2021 до 15 март 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Вдъхновени от идеята на Фондация за социална промяна и включване успяхме да съберем материали и пособия за предучилищна подготовка, с което да подкрепим деца от уязвими общности. Всеки се включи като съдейства с някои учебни пособия и материали, които ще помогнат на малките кандидат-ученици да имат летящ старт в класната стая. Заедно успяхме да съберем блокчета, скицници, боички, моливи, постели, химикалки, занимателни игри и още много пособия, с което се надяваме да сме полезни на деца от уязвими общности.


Какво?

Вдъхновени от идеята на Фондация за социална промяна и включване организираме събирането на материали и пособия за предучилищна подготовка, с което да подкрепим деца от уязвими общности. За да стане възможно това, всеки може да се включи  като съдейства с някои учебни пособия и материали, които ще помогнат на малките кандидат-ученици да имат летящ старт в класната стая. 

Можеш да помогнеш като изпратиш по свой избор:

Познавателни книжки от системата "Моливко - играя и зная"

Материали за моделиране и творчески занимания

Кога?

Материалите и учебните пособия се събират до 28 февруари 2021г.

Къде?

Материали и учебни пособия може да донесете в класната стая на 3.б или 4.б клас. Всички събрани материали ще бъдат изпратени по куриер до Фондация за социална промяна и включване.

Нужна екипировка?

Може да донесете моливи, флумастери, пастели, пластилин, водни боички, сухи лепила, книжки за оцветяване, детски ножици, формички и дъски за моделиране.

Защо?

Детската градина и влизането в първи клас са силно травматични преживявания за децата и семействата, които нямат равен старт с останалите. Като изпратиш тези материали, ще помогнеш на екипа да подготви едни уверени кандидат-ученици и ще подкрепиш първите им стъпки към класната стая. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Може да се включите като се свържете с Ася Найденова или Цветанка Лазарова.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!