Подкрепи читалищната дейност в България и участвай в "Светът на таланта"

Подкрепи читалищната дейност в България и участвай в "Светът на таланта"

Клуб "Добросторници", СУ "Неофит Бозвели", Варна
Мисията е от 1 November 2023 до 30 November 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Как се случи участието ни в "Светът на таланта":

Да съхраним традициите и подкрепим читалищната дейност в България беше удоволствие за нас! Благодарим на госпожа Рашева за реализацията на тази мисия! С нейна помощ заснехме и изпратихме видеата за участие. Щастливи сме, че грабнахме първите места в нашата възрастова група в категориите за народно пеене, джаз пеене и сценично майсторство. Грамота за отлично представяне получи и нашето училище!

Какво?

Покана за това участие получихме от  госпожа Марина Рашева - преподавател по музика и наш съмишленик. Ще направим музикални видеоклипове на нашите таланти и ще ги изпратим на организаторите на конкурса и по този начин да подкрепим развитието на читалищната дейност в България.

"Публичното пространство възприема народното читалище като пример за устойчива културна институция със специфична мисия за опазване и развитие на традиционните ценности на нацията. Началото на читалищното дело в България е положено през 1856 г. Народните читалища са традиционни, самоуправляващи се български културно-просветни сдружения, които изпълняват и държавни културно-просветни задачи.  Съвременните българските читалища са не само важни центрове за опазване и надграждане на самобитните и традиционни за народа ни културни ценности, но средища, които стъпват върху използването на новите технологии при създаването на дейности и събития отговарящи на потребностите особено на младите в новото технологично време, създават възможности за широк достъп до информация на хората от всички възрасти."

Кога?

В рамките на месец ноември.

Къде?

Ще се проведе в СУ "Неофит Бозвели".

Нужна екипировка?

Необходимое желание да покажат своя талант и да се пременят за сцена.

Защо?

Следвай своите мечти, на сцената се яви и своя талант покажи! 

Читалищната дейност подкрепи и културните ценности на българина съхрани!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Желаещите могат да потърсят информация за конкурса.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!