Подготви учебни материали в помощ на деца с увреждания

Подготви учебни материали в помощ на деца с увреждания

Клуб "Млади дами", ПГАВТ "А. С. Попов", София
Мисията е от 22 ноември 2021 до 30 ноември 2021

Какво?

Нашият клуб реши да се включи в ноемврийската мисия "В помощ на хората с увреждания", като помогнем на деца с увреждания. Идеята ни хрумна от реализирането на подобна кампания в друго училище, която видяхме публикувана в сайта на Time Heroes. Хареса ни идеята да изготвим сами материали в помощ на ресурсния учител, който се занимава с деца с увреждания.

Тъй като в момента нашето училище е в ремонт и не можахме успешно да стартираме учебната година, трябваше да ни преместят в друга сграда, а именно в тази на 113-то СУ "Сава Филаретов" град София. Там учениците са само първа смяна на училище, а нашите минаха втора.


Откакто сме там забелязахме, че в това училище  преобладава етническо население и децата на 95% са със увреждания от всякакво естество. Ето защо, когато решихме да правим материали в помощ на учителя се сетихме, че можем да помогнем на ресурсния учител в това училище. Свързахме се с него, той ни каза, че ще се зарадва, ако нашите ученици изработят някакви материали, свързани с обучението на тези деца, както и коледни картички, на които децата също ще се зарадват! Така решихме да действаме и да подарим усмивки на тези деца! Освен това темата ни се видя и много подходяща за дискусия в часовете на класа.

Заедно взехме решение да направим презентация за децата с увреждания и да разкажем повече за тях. Момичетата изготвиха такава презентация, която ще представят в седмицата от 22-ри до 26-ти ноември в 8-ите класове в часа на класа. Тъй като в 8. клас преценихме, че учениците най-много биха се впечатлили от нашите разкази, затова решихме и това да ни е таргет групата. 

Кога?

Мисията ще се проведе от 22 до 30 ноември.

Къде?

Мисията ще се проведе в град София. Ще посетим 113-то СУ "Сава Филаретов" училище в град София.

Нужна екипировка?

Не е необходима екипировка.

Защо?

Важно е повече ученици да знаят за децата с увреждания и да ги приемат, защото всички деца заслужават да са щастливи. Всяко дете, независимо дали е здраво или със здравословни проблеми, заслужава да е усмихнато и да се чувства важно и прието! Надяваме се да допринесем за това!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Всеки,който желае да се включи може да види съобщението ни във фейсбук страницата на клуба!

https://www.facebook.com/mladidami5Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!