Подготви презентация, с която да разкажеш на съучениците си как да са в помощ на хора с увреждания

Подготви презентация, с която да разкажеш на съучениците си как да са в помощ на хора с увреждания

Клуб "Добротворци в действие", СУ "Йордан Йовков", Кърджали
Мисията е от 22 November 2021 до 23 November 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

За да помогнем на хората с увреждане първо трябваше да се запознаем с видовете увреждане при хората. Физическите и психическите дефицити изискват различни видове помощ и различно отношение към тях. Презентацията изготвена от учениците от  5а клас посочва много добре основните видовете дефицити. Засегнаха се и темите за желаната е нежеланата помощ. Малките лектори запознаха аудиторията с основните  правила за помощ на хора с дефицит в зрението, крайниците, слуха и др. Интересни и много вълнуващи бяха коментариите за участниците в параолимпийските игри. Всички ние почерпихме сили от тях и се поучихме от примера им.

Какво?

Инициативата се организира след поставяне на задачата в групата. Учениците подготвиха презентации, в които акцентират върху етичните правила за помощ при хора с увреждания. Независимо дали дефицитите са на физическо, или ментално ниво трябва да се поставят етични рамки и правила за помощ.

Кога?

На 22.11 и 23.11 от 13:30 до 14:30 часа

Къде?

В кабинет 402 на СУ "Йордан Йовков", гр. Кърджали.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Мотивацията на учениците е нуждата им да бъдат добри и съпричастни към болката на другите. Всики може да помогне, ако иска и ако знае как.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

С идеи и разяснителни кампании.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!