Подготви пакет с хранителни продукти за хора в тежко социално положение

Подготви пакет с хранителни продукти за хора в тежко социално положение

Клуб "Априлци за доброто", ОУ "Двайсти април", Панагюрище
Мисията е от 13 December 2021 до 16 December 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Направи добро - нахрани възрастните хора

За поредна година учениците от ОУ "Двайсти април" активно се включват в инициативата за събиране на продукти от първа необходимост - брашно, ориз, боб, леща, олио, консерви, макаронени изделия и др., за да направят Коледата по-щастлива на самотни  и болни възрастни хора, както и такива, които са социално слаби. Учениците с голямо удоволствие се включват в тази мисия, защото знаят, че подават ръка на най-уязвимите групи. Коледа е празник, който всеки човек трябва  да посрещне достойно.Събираха се продукти от първа необходимост - ориз, боб, леща, брашно, олио,  консерви, макаронени изделия, които бяха пакетирани /36 пакета и 2 кашона/.

Какво?

На 17.12.2021 г. доброволците предадоха 36 пакета и 2 кашона с храна от първа необходимост на БЧК - гр. Панагюрище, за да зарадват възрастни и социално слаби семейства за Рождество Христово.

За поредна година учениците от ОУ "Двайсти април" активно се включват в инициативата за събиране на продукти от първа необходимост - брашно, ориз, боб, леща, олио, консерви, макаронени изделия и др., за да направят Коледата по-щастлива на самотни и болни възрастни хора, както и такива, които са социално слаби. Учениците с голямо удоволствие се включват в тази мисия, защото знаят, че подават ръка на най-уязвимите групи. Коледа е празник, който всеки човек трябва да посрещне достойно.

Кога?

Начало - 13.12.2021 г.

Край - 16.12.2021 г.

Къде?

Събирането на продуктите се осъществи в сградата на училището, на място, определено от ръководството.

Транспортирането на пакетите и кашоните се осъществи с личните автомобили на доброволците.

Нужна екипировка?

Маски, ръкавици.

Защо?

Направи добро, като нахраниш възрастен или болен човек, семейства, които са в тежко социално положение. Направи Коледата им вълшебна, стопли сърцата им.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

При пакетирането и товаренето на пакетите се включиха и ученици, които не са членове на клуба.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!