Подготви лакомства за птички и ги остави в двора на училището ти

Подготви лакомства за птички и ги остави в двора на училището ти

Клуб "Чавдарче 21", ОУ "Св.Св. Кирил и Методий", с.Чавдар
Мисията е от 26 January 2022 до 27 January 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

През изминалите дни обилни количества сняг паднаха на територията на нашето село.  Колкото и да е хубав снегът, за нас, защото може да играем на различни игри. За едни малки животинки, снегът е доста голяма беда. Толкова сме свикнали с тях в забързаното си ежедневие, че често ги приемаме като фон, като част от света, която никога не може да изчезне. Истината обаче е друга, тяхното оцеляване зависи от нас, а нашето оцеляване – от тях. Птичките, които не са успели да отлетят и преживяват зимните месеци тук, се изправят пред истинско изпитание - намирането на храна . Доброволците решиха да влезнат в ролята на master chef готвачи и да направят лакомства , с които да зарадват и нахранят птиците навън. Смесиха няколко съставки- разслични семена, ядки и житни култури , доза любов и хоп - имаме си лакомства за птички. Опазването на природата и запазването на живота на нейните обитатели е наше гражданско, човешко задължение.


Какво?

През последните дни обилни количества сняг засипаха нашето село. Това за нас може и да е хубаво, особено след като си имаме дебели якета и шапки, и дори забавно. Снегът предлага много възможности за игри.

От друга страна обаче има едни красиви, мили и много сладки животинки, които никак не обичат снега. Някои от тях са по-силни и успяват да го избегнат, като прелитат хиляди километри всяка година, други обаче не могат и затова остават тук. Те разчитат на милостта на природата и на нас, за да преживеят зимата. Пойните птици, оставащи у нас през зимата, имат нужда от достатъчно енергийна храна, за да запазят телцата си топли и да продължат да бъдат активни. От нас зависи да ги запазим и да им помогнем, няма на кого друг да разчитат. Затова ще направим лакомства за птичките (съставени от различни семена), ще ги закачим в двора на нашето училище. Надяваме се все повече и повече птички да ни радват с появата си.

Кога?

26-27.02.

Къде?

В училището.

Нужна екипировка?

Имаме всичко необходимо.

Защо?

 От нас зависи да запазим птичките и да помогнем,  защото те няма на кого друг да разчитат. Грижата за природата и нейните обитатели е наша гражданска отговорност.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Организирайте подобна мисия във вашето населено място.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!