Подготви късметчета с цитати за Деня на народните будители

Подготви късметчета с цитати за Деня на народните будители

Клуб "PTPI Делфините", PTPI "The Dolphins", Варна
Мисията е на 1 ноември 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Отбелязахме и този празник. И то по най-уникалния начин - с нашите късметчета. 

Надяваме се и тази година да е била така успешна и хората да си припомнили будителите. Тези, които са опазвали националния дух и книжовност, за да можем сега да сме тези, които сме. А най-лесния начин е чрез техните мисли, които нашите доброволни с удоволствие изрязваха и навиваха. А между временно и си припомниха защо отбелязваме 1 ноември. 

Така че, може би, можем и да твърдим, че сме постигнали целта си. Но се надяваме не само младите, но и по-възрастните да са си спомнили.

Какво?

Хората свързват честването на 1 ноември само с неучебен ден и едно споменаване по новините. Еее... ние го правим по друг начин... с КЪСМЕТЧЕТА С ЦИТАТИ

Докато пият кафе, на 1 ноември всеки ще има шанс да прочете мъдра мисъл или цитат на Блага Димитрова, Васил Левски, Иван Вазов, Елин Пелин, Паисий Хилендарски.

Кога?

Цял ден на 1 ноември!

Къде?

Варна - Брик, Памперо, #, Социалната чайна

А тази година имаме помощници и от София, които ще раздават там късметчета.

Нужна екипировка?

Желание за навиване и изрязване на около 20-30 късметчета.

Защо?

Мисията ни е да напомним на хората защо честваме този празник и кои са нашите будители.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Ако са от града, могат да дойдат в събота 31.10 от 18 ч. във Виста (кв.Младост, бл. 150, вх. 9, ет. 1 ), за да изрязваме и навиваме заедно късметчета. Ако пък не са, то на пишат на PTPI The Dolphins, за да им изпратим файлове и те в своя град да раздават късметчета.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!