Подготви коледни сувенири-подаръци за хората с увреждания в града

Подготви коледни сувенири-подаръци за хората с увреждания в града

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 4 ноември 2021 до 18 ноември 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По повод 3.12. - Международният ден на хората с увреждания и предстоящите коледни празници доброволците от клуб "Усмивка " изработиха сувенири -подаръци за хората с увреждания в град Вълчи дол, членове на клуб " Надежда".

По традиция нашият клуб поздравява тези хора в деня на техния празник и им подарява ръчно изработена картичка с пожелание. Този път решихме да сменим подаръчетата и да изработим коледни ангелчета. Сувенирите се изработваха в домашни условия, поради наложеното дистанционно обучение. Доброволците получиха само шаблони и клечки за шишчета, те сами нарисуваха, изрязаха и залепиха двете части на ангелчетата. Можеха да развихрят своята фантазия и да нарисуват ангелчето, така както те си го представят. Получихме много различни и интересни сувенири - тъмнокоси и русокоси ангели, женски ангели с прическа кок, 3D ангели, ангели с ореоли, ангели с ръце в положение молитва.

Всичко това показа огромното желание на доброволците да зарадват тези хора и да им покажат, че не са сами, че съществуват ангели както на Небето, така и на Земята, които са готови да ги защитават и да им помагат в трудни моменти. Ще изчакаме подходящ момент за да връчим лично нашите подаръци след като се разхлабят мерките, свързани с пандемията. Ако това не се случи до Коледа, ще ги оставим на координатора на клуб "Надежда", който ще им ги раздаде в индивидуални срещи с тях.

Какво?

Доброволчески клуб " Усмивка" има традиция да поздравява инвалидите във Вълчи дол по повод техният празник на 3.12. - Международният ден на хората с увреждания.

Обикновено им поднасяме картички с пожелания. Този път решихме нашите подаръчета да бъдат по-различни.

Ще им изработим сувенири - коледни ангелчета. Ангелчето като символ на невидимата сила, която ще им помага и ще ги пази в трудни моменти и ще служи като напомняне за предстоящите коледни празници, свързани със семейството и най-близките хора, които полагат грижи за тях с много любов.

Какво ще направят доброволците? Ще получат шаблони на ангелчета и клечка за шишче. Те ще трябва да ги нарисуват, изрежат и залепят като клечката остане между два шаблона (ангелчето отпред и ангелчето отзад). След това трябва да ги донесат в клуба, където ще ги съхраняваме до момента, в който ще можем да ги поднесем на хората с увреждания. В момента това е невъзможно поради ограничителна заповед на кмета на Общината в града, поради пика на заболяванията с COVID-19.

Кога?

4 -18 ноември, през свободното време у дома.

Къде?

В домовете на доброволците във Вълчи дол и селата в общината.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Човекът е социално същество. Той живее сред останалите хора в обществото и е в непрекъсната комуникация с тях. Но хората са различни. Сред тях има и немалко хора с увреждания. Някои са родени така, други са придобили това увреждане вследствие на инцидент. И в единия, и в другия случай те не са виновни и не заслужават да бъдат изолирани от обществото. Да бъдем толерантни и да направим така, че те да се чувстват равни на нас, здравите хора  - това е нашият призив и нашето послание към всички, които искат да се включат в тази мисия.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!