Подготви цитати и крилати фрази, свързани с четенето и книгите, и ги остави в градската библиотека

Подготви цитати и крилати фрази, свързани с четенето и книгите, и ги остави в градската библиотека

Клуб "Кошер на доброто", ОУ "Свети Климент Охридски", Павликени
Мисията е от 18 November 2021 до 19 November 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В първият ден от работа ни потърсихме хубави фрази и цитати от любими детски книжки. Избрахме си и ги написахме на листчета - нашите късметчета. В следващия ден.. Поради невъзможност да посетим градската библиотека, тя дойде при нас в лицето на библиотекарката от детски раздел Валя Желязкова. Тя разказа на децата за библиотеката, картоните, новите карти за библиотеката,какви са правилата за поведение. Отговори на въпросите на учениците. Поговорихме си за любими книжки и с радост подарихме късметчетата си,които се надяваме да достигнат до много четящи деца и да ги зарадва. 

Какво?

Ще изготвим пожелания и кратки цитати или крилати фрази, свързани с четенето, които ще оставим в обновената, градска библиотека. 

Кога?

18.11.2021 г. - 15.00 ч. - 16.00 ч.

19.11.2021 г. - 16.00 ч. - 16.30 ч.

Къде?

Пожеланията ще бъдат изготвени в училище ОУ "Свети Климент Охридски" - гр. Павликени и ще бъдат занесени в Градската библиотека. Не е необходим транспорт. 

Нужна екипировка?

Материалите ще бъдат осигурени от училището. 

Защо?

Градската библиотека дълго време бе в ремонт, поради което не работеше. Идеята ни е да припомним на деца и възрастни, че тя работи и всички са добре дошли. Надяваме се да популяризираме идеята за време, прекарано с книга, най-вече сред децата, но и да зарадваме вече завърналите се читатели. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Ники Г. gentalman@abv.bg, Илина Д. poisonous_ivy@abv.bg 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!