Подари усмивка на самотен човек по случай Великден

Подари усмивка на самотен човек по случай Великден

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 9 April 2023 до 13 April 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Приключихме една от най-благородните ни доброволчески мисии - " Да подарим усмивка на самотен човек" . Най-напред намерихме купувач и изнесохме всички събрани кашони от септември до април. След това си раздадохме материали и в домашна обстановка изработихме поздравителни картички с послание. Подготвихме сувенири и лакомства за традиционния великденски базар, за да допълним сумата за хранителните пакети. Определихме съдържанието на всеки пакет със задължителните за празника козунак, яйца и боя за тях, дадохме заявка за доставка в местен магазин. Осигурихме транспорт с любезното съдействие на кмета на Община Вълчи дол - г-н Г. Тронков. Обходът извършихме на 12 и 13 април в навечерието на празника. Срещите както винаги бяха много емоционални, тъжни и едновременно весели. Помогнахме за празничната трапеза, споделихме тъгата, доставихме радост и подарихме усмивки. Получихме много благодарности, прегръдки, целувки. И с пожелание за здраве и обещание, че пак ще се видим по Коледа си помахахме за довиждане и до нови срещи.

Какво?

Отново е април. И отново предстои Великден - най-големият християнски празник. Оживление и въодушевление се усеща по улиците на малкото ни градче. Едни поръчват козунаци, други купуват яйца, трети избират ефектни бои. Има и такива, които майсторят вкусотии у дома и публикуват снимки в социалните мрежи. Не във всеки дом обаче има настроение за празника. Това са къщите на самотните хора. Те са сами между четири стени и тъжни, че нямат с кого да споделят празника, нито пък достатъчно средства за да посрещнат разходите по него. Голяма част от тях са и със здравословни проблеми, които не им дават почивка, дори и по време на големите празници. Това е времето на доброволците от клуб " Усмивка". Години наред те посещават самотни хора в навечерието на християнските празници Рождество и Възкресение Христово, за да им помогнат с хранителни продукти за празничната трапеза, но най-вече за да им покажат, че не са забравени, да ги предразположат да споделят своята болка и да ги накарат, макар и за малко да се усмихнат. Какво ще правят доброволците? Първо ще завършат работата по разфасоването и подреждането на кашоните, които ще изнесат за да спечелят средства за хранителните продукти. С тази цел ще подготвят сувенири и лакомства за традиционния великденски базар в училище. Освен това ще изработят поздравителни картички с послание за здраве и дълголетие за всички самотни хора, които ще посетим. И на 12.04 и 13.04. част от тях ще посетят самотните хора, за да ги зарадват и направят щастливи.

Кога?

9 - 12.04 - подготовка и организация;

12 - 13.04 - обход по домовете.

Къде?

Ще има осигурен транспорт в от Община Вълчи дол в рамките на града.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Да подаряваш усмивки и настроение на хората около теб е хубаво, но да подаряваш усмивки и настроение на самотни хора е велико. Елате с нас и сами ще се убедите!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!