Подари усмивка на самотен човек по празниците

Подари усмивка на самотен човек по празниците

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 28 April 2024 до 2 May 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По традиция ние, доброволците от клуб " Усмивка" посетихме самотни хора от Вълчи дол и селата Михалич, Брестак и Генерал Киселово, за да ги поздравим с предстоящите великденски празници. Поради ограничените средства, с които разполагахме, хранителните пакети бяха съвсем скромни, но задължително с традиционните козунак, яйца и боя за тяхната украса. Посетихме общо 28 самотни мъже и жени. Заедно си подарихме усмивки, сълзи от щастие и много положителни емоции. Не пропуснахме и снимките за спомен.

Какво?

И тази година спазихме традицията и започнахме подготовката за посещение на  самотните хора от град  Вълчи дол и селата Михалич, Брестак и Генерал Киселово за предстоящите великденски празници. Предстои да изберем съдържанието на хранителния пакет, да направим заявка във фурна Димови, да потърсим съдействие от ръководството на община Вълчи дол за евентуален транспорт и разбира се - да нарисуваме, апликираме и украсим картички с великденски мотиви, които ще подарим на нашите приятели - самотните хора. 

Кога?

подготовка - 28.04 - 01.05

реализация  - 2.05 от 10 до 16 ч.

Къде?

Вълчи дол, Михалич, Брестак, Генерал Киселово. Транспортът е осигурен.

Нужна екипировка?

Добро настроение.

Защо?

Останали без своите другари в живота, с деца живеещи далече от тях, затворени между четири стени, много често трудно подвижни, самотните възрастни хора ни очакват с нетърпение, за да се видим, да си поговорим, да се оплачем от трудностите в ежедневието, болежките и самотата, която допълнително убива човека. И не само. Също така да се похвалят с успехите на техните внуци, със споделените празници на наследниците, да се посмеем заедно, дори и да попеем. Ако искаш и ти да изпиташ всички тези емоции, заповядай с нас! 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с координаторите на клуба: Гери, Цвети и Нурай

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!