Подари усмивка на самотен човек по Коледа

Подари усмивка на самотен човек по Коледа

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 10 December 2023 до 23 December 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По традиция от 2019 година насам доброволците от клуб "Усмивка" посещават самотни възрастни хора от Вълчи дол и близките села Михалич, Брестак и Генерал Киселово. Предварително изработихме красиви коледни картички с послание. За да спечелим средства за продуктите в хранителните пакети изработихме сувенири и подготвихме лакомства за коледния базар, както и кутия за дарения за самотните хора.

На 23.12. в 10 часа се събрахме в центъра на града, получихме предварително заявените пакети от фурна/хранителен магазин Димови и с помощта на микробуса, осигурен от Община Вълчи дол и шофьора Костадин Докторов, започнахме обхода на самотните хора, които по списък бяха общо 28 човека - 18 от град Вълчи дол, 2 от село Михалич, 4 от село Брестак и 4 от село Генерал Киселово. Към списъка от Великденската ни акция добавихме още 4-ма по предложение на Дирекция Социално подпомагане. Поради отсъствие на едната жена, пакета връчихме на самотна майка с четири деца, настанена в общежитие в града.

Срещите ни преминаха отново много емоционално. Възрастните хора ни очакваха с нетърпение. В минутите прекарани заедно, ние научихме повече за тяхната съдба, ежедневие, трудности и болести, опитахме се да им вдъхнем надежда за по-добри дни през новата година, внесохме настроение с подаръците, които им бяхме подготвили. Емоциите преминаваха от тъга и сълзи до благодарност и усмивки, и дори песни преди да се разделим. Не си казахме сбогом, а само довиждане и до нови срещи преди Великден.

Какво?

Традиционно преди християнския празник Рождество Христово доброволците от клуб "Усмивка" се подготвят да посетят своите приятели самотните хора от Вълчи дол, Михалич, Брестак и Генерал Киселово. За тази цел те ще изработят собствено ръчно коледни картички с послание. Ще подготвят сувенири и лакомства за Коледния базар в нашето училище, а със спечеленото ще закупят продукти за хранителните пакети. На 23.12. те ще обходят самотните хора, за да им подарят минутки внимание, ще изразят съпричастност към тяхната самота и болка, ще им вдъхнат надежда за доброто, което предстои и ще ги  накарат да се усмихнат с пожелание за весели празници с приятели, деца и внуци.

Кога?

На 23.12. от 10 до 17 ч.

Къде?

Във Вълчи дол, Михалич, Брестак, Генерал Киселово. Има транспорт, осигурен от община Вълчи дол със съдействието на новия кмет - г-н Калоян Цветков.

Нужна екипировка?

Облечени топло при лошо време и с добро настроение.

Защо?

Самотните хора питат за нас и ни очакват с нетърпение. Ако искаш и ти да споделиш емоцията на срещите ни с тях, заповядай с нас.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П., Гергана А., Нурай А. и Цветелина Н. - координатори

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!