Подари усмихнат ден на децата от начален курс

Подари усмихнат ден на децата от начален курс

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е на 24 January 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Днешният ден беше изключително вълнуващ за мен. Може би защото инициативата ни този път ни заведе извън пределите на малкото ни градче. Ангажиментът да помогнем в пакетирането на подаръците за децата от начален курс ни помогна да опознаем ново място – Клисурския манастир „Св. Св. Кирил и Методий“. Бяхме посрещнати радушно от игуменката майка Таисия, която освен да служи на Бога и върши добри дела, се занимава със зографство и учи останалите монахини да рисуват икони. Тя с готовност ни разказа историята на светата обител, построена през далечната 1240 година, предпоследната от царуването на великия български цар Иван Асен ІІ. След редица премеждия и разрушения, манастирът е възстановен в днешния му вид с помощ от местното население. Научихме и легендата, която обяснява името на връх Тодорини кукли – несъстоялата се венчавка на влюбените Тодора и Никола. И така, докато попивахме знания от историята на това свято място, неусетно разпределихме и пакетирахме 150 играчки, за да зарадваме малчуганите от нашето училище. Подаръците ще бъдат раздадени лично от Негово Високопреподобие архимандрит Антим.

Галена Митова


Какво?

Не само Коледа е време за подаръци. Да зарадваш някого, имаш възможност във всеки ден. Можем да подарим дума, стих, песен, емоция, добрина, загриженост, обич, присъствие ... и дарът да носи магическото послание на детска мечта. 

Ще подарим нашите време и труд, за да усмихнем учениците от начален курс в училището. Подаръците са предоставени от Енорийският център при храм „Рождество Христово” и вече ни очакват в Клисурски манастир „Св. Св. Кирил и Методий“. Нашата задача е да отидем на място, да пакетираме и разпределим по класове, да натоварим и докараме изненадите за най-малките.

Кога?

24.01.2024 г.

Къде?

Клисурски манастир „Св.Св. Кирил и Методий“ и СУ „Иван Вазов“, град Вършец. Има организиран транспорт с училищния автобус.

Нужна екипировка?

Автобус за превоз на доброволците, опаковки, етикети.

Защо?

Щастието не е в това, което получаваш, а в това, което подаряваш на другите. А най-ценният подарък, който можем да предложим на някого, е нашето внимание. Когато вниманието обхваща тези, които обичаме, те ще цъфтят като цветя.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Отговорник: Галена Митова от 9 в клас. Ако имате въпроси, можете да ме намерите в класната стая или в месинджър.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!