Подари творчески материали на Ателието на малките хора

Подари творчески материали на Ателието на малките хора

Клуб "Млади Ботевци", ЕГ "Христо Ботев", Кърджали
Мисията е на 8 юни 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По случай “Ден на занаятите” решихме да направим дарителска кампания за творчески материали в подкрепа на ателието на малките хора към Центъра по въпроси на малките хора. Центърът по въпросите на малките хора в България предоставя комплекс от социални и здравни услуги, рехабилитация, психологическа и материална подкрепа, както и много разнообразни дейности, реализирани с помощта на мултидисциплинарен екип. Една от тези дейности е арт ателие, в което физически неактивни деца от цялата страна имат възможност да изградят трудови навици, да развият фантазията и творческите си способности, да разнообразят монотонното ежедневие и да открият смисъл да участват в живота заедно с всички останали. Първата стъпка към реализацията на тази инициативата беше да съберем средства за творческите материалите. След което сформирахме две групи. Първата група беше ангажирана с купуването на материалите, а втората с тяхното изпращане и по този начин нашата мисия приключи.

Какво?

По случай деня на занаятите, отбелязван през месец юни, ще подкрепим усилията на малките хора в ателието с творчески материали за изработка на картички, декупаж, накити, играчки и други. Ще се опитаме да им осигурим най-необходимите материали като цветни картони, лепило, лак, брокат за картички, салфетки, оризова хартия за декупаж, мъниста, филц, панделки, ластик, прежда. Една част от доброволците ще се заеме със снабдяването на материалите, а друга- с изпращането им на нужния адрес.

Кога?

Датата на провеждане на събитието ще бъде 8 юни.

Къде?

Мисията ще се проведе в гр. Кърджали.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Това арт ателие към Центъра по въпросите на малките хора е насочено към физически неактивни малки хора от цялата страна, които чрез заниманията в ателието могат да имат едно по-пълноценно, по-разнообразно и по-цветно ежедневие, в което ще развиват своята креативност и ще се чувстват удовлетворени. Освен това изработените изделия се продават благотворително, като приходите се разпределят за подпомагане дейностите на центъра, закупуване на допълнителни материали и поощрение на малките хора, част от които имат много нисък социален статус. Всеки, който се включи в мисията, ще допринесе за подобряването на техния живот.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Ако някой иска да се включи в мисията ни, може да се свърже с координатора на нашия клуб - Елица Караусева.Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!