Подари топлина на нуждаещите се ученици от начален етап в училище

Подари топлина на нуждаещите се ученици от начален етап в училище

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 1 November 2022 до 12 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Мисията мина успешно. Направихме всичко така, както го бяхме планували. Разпространихме съобщение със списък от топли дрехи и обувки и примерна номерация във всички класни стаи и коридори на училището. Публикувахме съобщението и в социалните мрежи. След края на кампанията отворихме всички пакети, сортирахме и подредихме по големина. С помощта на началните учители намерихме деца, които имат нужда от подобно дарение. Отнасяхме се към тях с необходимото внимание и уважение, като най-напред им обяснявахме кои сме, с какво се занимаваме, а при подбора на дрехи и обувки се съобразявахме не само с номерацията, а и с техните желания. Поради наличието и на по-големи номера в даренията, поканихме и деца от прогимназиален и гимназиален етап - общо 14 на брой. Една част от тях бяха от социално слаби семейства от ромски произход, а друга част от многодетни семейства или такива с един родител. Достатъчно беше да виждаме блясъка в очичките на тези деца, когато предложените дрешки им харесат и още повече, когато разберат, че ще ги получат като подарък. Страхотно е усещането да ги виждаме в училище вече облечени с някои от дарените от нас дрешки. Надяваме се да сме осигурили не само усмивки, но и топлина за предстоящите зимни месеци. 

Какво?

Идеята е на една от доброволките в клуб " Усмивка". Още в началото на учебната година, когато обмисляхме инициативите през учебната година, Нурай предложи да организираме кампания за събиране на топли дрехи и обувки за бедни деца от нашето училище. Това не е първата подобна мисия на клуб "Усмивка". През годините назад се организирали подобни мисии, но за деца от дом, или деца на многодетни семейства в общината, както и за деца на бежанци от Украйна. Сега обаче решихме да подкрепим по-бедните деца от начален етап в нашето училище. Учениците в СУ "Васил Левски" са от трите етноса - българи, роми и турци. Има и пътуващи от селата в общината. Има и деца-сираци или полусираци, както и ученици от многодетни семейства. Ще изготвим съобщение със списък от дрехи и обувки, както и приблизителна номерация за деца от 7 до 11 години, което да разпространим сред по-големите ученици, учители и служители. Решихме да дадем по-дълъг срок на кампанията - до 27.11. Съобщението ще публикуваме и в социалните мрежи, във ФБ групата на училището и на родителския клуб. След като се съберат даренията, доброволците ще ги сортират по вид и по големина и с помощта на началните учители ще се потърсят бъдещите им притежатели. 

Кога?

1.11. - 12.12.2022 г.

Къде?

Не.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Месец ноември е. Става студено. Идва зима. Отново прибираме тениските и късите панталонки и търсим в гардероба нещо, което да ни стопли – дълъг панталон, мека фланела, суитчър с качулка, плътен спортен екип, яке, шал, шапка, ръкавици, маратонки, обувки, ботушки. Но дали всички деца, които срещаме и с които се разминаваме в нашето училище ще намерят необходимата топлина за зимата? Може би да, а може би не… А можем ли да им помогнем? Разбира се, че да. Но как? Ами със сигурност ще открием в гардероба нещо, което вече не ни става и от което нямаме нужда, но е здраво и запазено и ще зарадва дете в нужда. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с доброволци от клуб "Усмивка" или с техния координатор Мария П.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!