Подари таблет на дете в нужда и го научи безопасно да ползва интернет

Подари таблет на дете в нужда и го научи безопасно да ползва интернет

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 1 май 2021 до 30 май 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Преминаването на учениците в режим на дистанционно обучение е тревожно за много семейства, които не могат да осигурят нужната техника на децата си, за да се включат те пълноценно в учебния процес. Ние успяхме да помогнем на деца от социално слаби семейства, които нямат достъп до компютър и интернет у дома като им подарихме таблет, с който да влязат във виртуалната класна стая и им показахме как безопасно да ползват интернет. Надяваме се успешно да се включват в часовете от тук нататък.

Какво?

Преминаването на учениците в режим на дистанционно обучение е тревожно за много семейства, които не могат да осигурят нужната техника на децата си, за да се включат те пълноценно в учебния процес. Сега е моментът да помогнеш на  деца от социално слаби семейства, които нямат достъп до компютър и интернет у дома, а единственият начин те да не изпаднат от образователната система е някой да им подаде ръка.  Можеш да помогнеш на  деца в училището, като им изпратиш таблет, с който да влязат във виртуалната класна стая и ги обучиш безопасно да ползват интернет.

Кога?

от 1 до 30 май.

Къде?

СУ "Алеко Константинов".

Нужна екипировка?

Търсят се:

- нови или употребявани таблети, които да не са технологично остарели;

- по възможност да имат слот за карта;

- работещи устройства, които не се нуждаят от допълнителен ремонт или преинсталация.

Защо?

Все по-често преминаваме към дистанционно обучение, а много деца от нашето училище не са подготвени за това. За да им помогнеш да бъдат в час, може да им подариш своя стар таблет, които вече не ти трябва.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Можете да се свържете с Ася Найденова и Цветанка Лазарова.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!