Подари щастлив Великден на малчугани от социално слаби семейства в села край Монтана, Берковица, Мездра, Правец и София

Подари щастлив Великден на малчугани от социално слаби семейства в села край Монтана, Берковица, Мездра, Правец и София

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е от 15 April 2024 до 17 April 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Чувството да помогнеш е несравнимо. Наистина това е една много малка частица помощ, но капка по капка, ще стане океан. Много сме щастливи, че го направихме. Ти сам решаваш кога, къде и колко да участваш, принципът на Мечо Пух е напълно в сила – колкото повече, толкова повече (че и по-сладко). Само за 2 дни се включиха стотици хора в кампанията на Фондация „Добро за всеки“, към която се включи клуб „Ангелски сърца“ и бяха изпратени над 20 кашона с лакомства за децата от социално слаби семейства в села край Монтана, Берковица, Мездра, Правец и София. Искрено благодарим на родителите, без които не би могло да се случи това. Те са дали урок по човечност на своите деца! Благодарим ви, мили деца, благодарим ви, мили учители, че учите децата от малки да са с добри сърца и да помагат на хора в нужда, те са нашето бъдеще и те ще са тези, които остават след нас! Благодарим и за щедрите дарение от външните дарители от град Свищов.

Благодарим ви, дарители!

Да правим дребни неща от обич един към друг - като да отстъпиш място или просто да кажеш добра дума…Не е важно колко даваме, а колко обич влагаме в даването – споделят координаторите и героите от клуба!

Какво?

Всяко дете има право на любов, грижи, внимание и подкрепа. Не са по-различни и децата от социално слабите семейства. Те дори в пъти изпитват по-голяма необходимост от нашата помощ и подкрепа, особено когато става въпрос за основни неща като храна, затова клуб “Ангелски сърца“ ще се включи в тази благородна инициатива на фондация „Добро за всеки“. Подаръци за децата по Великден не е нова мода, която фондация “Добро за всеки” се опитва да наложи. Зад тази инициатива се крие един тъжен факт – малчуганите от крайно бедни семейства рядко разопаковат подаръци за каквито и да било празници (включително за рождените си дни), затова екипът на фондацията иска да гарантира, че 200 от тях ще получат нещо специално, когато най-малко го очакват – на Великден.

Целта на организатора е всяко дете да получи:

  • шоколад, бисквити, вафли;
  • солети;
  • козунак;
  • сок;
  • картичка с послание.

Можеш да изработиш картичката сам или да я закупиш от магазина, но не пропускай шанса да напишеш няколко мили думи за детето, което ще я прочете.

Доброволците от клуб "Ангелски сърца“ ще подкрепят инициативата, като дарят картички и хранителни продукти на децата в нужда.

Кога?

Доброволците ще приготвят подаръците, които ще изпратят до 1 май към фондацията.


Къде?

Даренията ще се събират в училище - СУ “Николай Катранов“ - Свищов и ще бъдат изпратени до офиса на Фондация "Добро за всеки" в софийския ж.к. Младост.

Нужна екипировка?

не

Защо?

Децата от семейства в затруднено положение предпочитат, ако изобщо получават подаръци, те да са такива, от които имат нужда и рядко имат шанс да се сдобият с лакомство, защото тези подсладители на живота са лукс за родителите им. Едно малко пакетче с радост специално за тях ще вълнува сърцата им за седмици. Ръка, която дава – не обеднява! Сърце, което обича – не остарява! Правете добро, връща се!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Герои, които не са част от клуба, могат да се свържат с координаторите на клуба! Призоваваме цялата училищна общност – родители, учители и ученици да се включат в инициативата. Информацията ще бъде публикувана във facebook страницата на училището, както и на информационното табло на клуба.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!