Подари нова книга на читалище "Н. Й. Вапцаров - 1964" в Хасково

Подари нова книга на читалище "Н. Й. Вапцаров - 1964" в Хасково

Клуб "НПМГ подава ръка", НПМГ "Акад. Любомир Чакалов", София
Мисията е от 6 June 2024 до 8 June 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Доброволците от отбора на “НПМГ подава ръка” се включиха в инициатива, която е свързана с обновяването на читалище “Н. Й. Вапцаров -1964” в Хасково.

Учениците от Националната природо-математическа гимназия “Акад. Любомир Чакалов” подкрепиха инициативата, като дариха запазени детски книжки.

Събраното дарение беше предадено на щанда на TimeHeroes по време на ФАМИЛАТЛОН-а на 08.06.2024г.

Отборът на "НПМГ подава ръка" изразява своята благодарност към организаторите за възможността да участва в инициативата!

Какво?

Народно читалище “Н.Й. Вапцаров-1964" в Хасково тъкмо навършва 60-ата си годишнина, а към момента като негови членове са регистрирани 152 души.

Библиотеката също се радва на около 60 редовни посетители, като 400-те ученици от намиращото се на метри училище СУ "Св. Паисий Хилендарски" редовно използват услугите на библиотеката, без да има нужда да се регистрират в нея.

Макар библиотечният фонд да съдържа над 12 000 тома, за съжаление в по-голямата си част книгите в него са физически остарели и захабени. Средствата, които читалището получава като държавна субсидия и от различни проекти, за жалост също се оказват недостатъчни за пълното обновяване на книжния фонд с нови съвременни книги.

Това е тъкмо и причината от фондация “Хало” да подадат ръка на екипа на читалището и съвместно с него да стартират кампания за набиране на нови книги, така че да продължат да подкрепят културата чрез богатството на литературата.

Можеш да изпратиш съвременни издания, публикувани след 2000 година, за да подкрепиш инициативата.

Организаторите молят от сърце да не изпращаш по-стари книги, тъй като идеята на мисията е тъкмо да освежи и обнови библиотечния фонд.

Кога?

Книги се събират целогодишно, но на 08.06.2024 година ще имаш възможност да занесеш дарението си в Южния парк по време на "Фамилатлон-а".

Къде?

Може да изпратиш книги по по куриер за твоя сметка или да ги занесеш на място в читалището. 

 На 08.06.2024 година ще имаш възможност да занесеш дарението си в Южния парк по време на "Фамилатлон-а".

Нужна екипировка?

Книгите, които искаш да дариш за инициативата.

Защо?

Всяка читалищна библиотека се стреми да предложи на своите редовни посетители съвременен и богат книжен каталог. За жалост, невинаги това е възможно, най-вече по финансови причини. За щастие, има хора като теб, които могат да помогнат.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Герои, които не са част от клуба, могат се включат в инициативата през сайта на TimeHeroes или да се свържат с организаторите от отбора на "НПМГ подава ръка".

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!