Подари мартенички на случайни съграждани и сложи усмивка на лицата им

Подари мартенички на случайни съграждани и сложи усмивка на лицата им

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е на 1 March 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

И пак е Първи март, и пак пролетта идва с мартеници – чудесен български обичай, един от най-хубавите наши обичаи. И тази година доброволците от клуб „Ангелски сърца“ към СУ „Николай Катранов“ зарадваха малки и големи с приятна изненада. На празника на Баба Марта, като истински предвестници на пролетта, те донесоха слънчево настроение на хората в града като подаряваха изработени от тях мартенички срещу усмивка. Денят премина с много приятни емоции и вълнения за учениците и техните учители, които събраха много усмивки и сърдечни пожелания по време на срещите си.

А ето какво пожелават от клуб „Ангелски сърца“ към всички ученици, учители, родители и граждани на община Свищов: "Нашето пожелание е за бяло и червено мартенско настроение. Здраве, усмивки, доброта и ухание на пролет и надежда!"

Какво?

За втора поредна година героите от клуб „Ангелски сърца“, организират и осъществяват своят мартенска еуфория – „Мартеничка подари и усмивка получи“. Посрещането на Баба Марта за всички нас е една магия, едно откровение, зарежда ни със силен емоционален заряд, изпълва ни с обич, символика, красота. Героите се въоръжиха и запасиха с материали, творчество и търпение, за да изработят възможно най-много мартенички, чрез които да зарадват хората в града. Мартениците ще бъдат подарявани на случаен принцип на гражданите в няколко района на града. Мартеничката е символ на българското, на мира и любовта, на здравето и добротата и е предвестник на пролетта и новото начало. 

Кога?

1 март, 11:00 - 14:00 ч.

Къде?

Транспорт не е необходим! В парка и по улиците на града.

Нужна екипировка?

Ударна доза добро настроение и усмивки.

Защо?

Можем да закичим десетки хора с усмивка, да украсим дрешка или ръчичка, за да се чувстват като част от нещо, направено специално за тях.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На информационното табло на клуба и на Facebook страницата на училището.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!