Подари дрехи и обувки на децата от център "Живот под дъгата"

Подари дрехи и обувки на децата от център "Живот под дъгата"

Клуб "PTPI Делфините", PTPI "The Dolphins", Варна
Мисията е от 1 February 2021 до 28 February 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Още докато мисията беше в режим обсъждане, доброволците ни проявиха желание да помогнат. Когато я обявихме, не само доброволците вече искаха да помогнат.

Първоначално центъра се свърза с нас, тъй като 2 дечица бяха останали да живеят само с баба си. Средствата, които имаха, бяха само от нейната пенсия. 

Събрахме блузки, панталонки, чорапки. Дори двете дечица получиха своите първи пижамки. 

Какво?

Всеки от нашите доброволци ще прерови старите си шкафове и ще извади най-хубавите си дрешки за 10-12 годишни. Още на мига, като споменахме за мисията, имаше трима, които се включиха. Това се казва да си изпълнен с Доброта.

Кога?

Цял февруари месец (само засега).

Къде?

Носят се в център "Живот под дъгата" на адрес ул. Кавала №1А.

Нужна екипировка?

Запазени дрешки за 10-12 годишни.

Защо?

На една от редовните ни сбирки с центъра разговаряхме за децата, които го посещават. И от дума на дума разбрахме, че там ходят две дечица, напълно изоставени от своите родители. Гледа ги само тяхната баба и живеят от нейната пенсия.

Те са братче и сестриче, съответно на 10 и 12 годинки. Решихме, че е време тези деца да получат нови дрешки, топли и меки, и се надяваме това да ги зарадва много. Освен за тях, събираме дрехи и обувки за тяхната обична баба, която е истински Супергерой.

Момиченцето носи обувки 36 номер, а момченцето 29. За дрешките тя е в размер 146-152см, а той е висок 128см.

(Photo Credit: Kids vector created by nizovatina - www.freepik.com)

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Всеки може да дари дрешки и обувки в център "Живот под дъгата". Там ще ви очаква Петя Райчева (088 801 6107), която ще приеме вашите чорапки. А адресът е: Варна, ул. "Кавала" №1А. 


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!