Почисти училищния двор и направи учебната среда по-благоприятна за всички

Почисти училищния двор и направи учебната среда по-благоприятна за всички

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е на 14 June 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Днес инициативата по почистване и освежаване на училищния двор в СУ „Николай Катранов“ – Свищов, завърши с прекрасни резултати. Ръководството на училището се гордее с инициативите на нашите герои, които успяха да осъществят и тази учебна година. Всичко, което те направиха за училището, допринася за естетическото възпитание на учениците, а включването им в този процес формира чувство за отговорност и грижа за околната среда.


Какво?

По повод месечното предизвикателство на месец юни, героите от клуб „Ангелски сърца“ решиха да завършат учебната година, като почистят дворното пространство и района около училището. Поради високите температури, единодушно с координаторите на клуба, героите взеха решение да не рискуват с местен природен обект, за да избегнат прегряване, слънчев или топлинен удар.

Затова на 14 юни от 10:00 до 11:30 ч. героите ще завършат учебната година с последната си инициатива - почистване на училищния двор. Въоръжени с метли, ръкавици, чували и много усмивки, те ще покажат на своите съученици, учители и съграждани, че да се потрудят заедно не е само забавно, но е и урок за това, че обединението под една идея и реализацията ѝ ни правят по-добри едни към други, сплотяват хората и изграждат полезни навици.

Кога?

На 14 юни от 10:00 до 11:30 ч.

Къде?

В двора на учебното заведение, както и района около него.

Нужна екипировка?

Всичко е осигурено - ръкавици, чували, метли и други.

Защо?

Учениците осъзнават, че с присъствието си в следобедните часове оставят следи след себе си, които създават повече работа на персонала, който се грижи за чистота на дворното пространство и са готови да помогнат за неговото съхранение в добър вид. Подобен тип прояви са от съществено значение за сплотяването на обществото и развитието на културата и самосъзнанието у всички граждани.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На информационното таблото на клуба  е обявена мисията!

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!