Почисти природните местности Кошу баир и Горска барака край Вълчи дол

Почисти природните местности Кошу баир и Горска барака край Вълчи дол

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е на 21 June 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Вдъхновени от темата на месеца Гери, Цвети и Мария, координатори на клуб "Усмивка", се впуснаха в поредната доброволческа мисия - почистване на природните местности около нашия град. Кошу баир и Горска барака са най-предпочитани за разходка от жителите на града. Затова решихме да се насочим към тях, почти сигурни, че ще има разхвърляни отпадъци от недобросъвестни граждани и най-вече младежи.

За съжаление не всички доброволци, които първоначално заявиха желание се явиха в уговорения ден и час, на посочения сборен пункт. Останали само трите ние не се разколебахме да тръгнем най-напред към Кошу баир. За наша голяма изненада се оказа, че местността е занемарена и непочистена от тревата, която е станала толкова висока, че трудно се намират пътеките към местността. Това може би е ограничило и посещенията, от там и замърсяването не беше толкова голямо и изцяло в нашите възможности.

По друг начин изглеждаше другата местност Горска барака, която е близо до стадиона и градския басейн и там се наложи да се потрудим повече. Не пропуснахме да почистим и улиците, по които минахме от едната до другата местност. Направихме впечатление на възрастни хора, излезли на въздух, които изразиха възмущение от недобросъвестните граждани, които замърсяват околната среда. А ние, малко уморени, но удовлетворени в края на мисията се почерпихме с череши и кайсии от овощната градина на една от нас и си пожелахме повече мисии и вдъхновени доброволци през следващата учебна година. 

Какво?

Вдъхновени от темата на месеца, в самия край на учебната година, най-съвестните и отговорни доброволци от клуб " Усмивка" ще се опитат да почистят две природни местности край Вълчи дол - Кошу баир и Горска барака. Преди това, разбира се, ще се снабдят с необходимите ръкавици и чували.  

Кога?

21.06. 2024 г. от 18 до 20 ч.

Къде?

Не е необходим транспорт. И двете местности са на пешеходно разстояние.

Нужна екипировка?

Спортни(работни) дрехи, ръкавици и чували за боклук

Защо?

Ако искате да съчетаете полезното с приятното, почистването на средата около нас с разходка сред природата, заповядайте с нас на 21.06. от 18 часа. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Гери или Цвети - координатори

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!