Почисти градинка в града заедно с приятели

Почисти градинка в града заедно с приятели

Клуб "Героите на Йовков", СУ "Йордан Йовков", Тервел
Мисията е от 1 February 2023 до 25 February 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Някои хората наистина не знаят къде да си хвърлят четките за коса, старите дрехи, памперсите, празните бутилки от алкохол и цигарите. Те могат само да предполагат къде им е мястото. Явно в кварталната градинка. Точно заради тези хора се зароди и най- новата ни мисия. Заедно почистихме градинка в града ни, покрай която всеки ден минават и доброволците ни. Първо се събрахме и обсъдихме кой ден и в колко часа ще се срещнем, кой каква работа ще изпълнява и какво трябва да носим. Г-жа Дамянка Иванова ни даде торбички за боклук и ръкавици. Така в петък бяхме готови да работим. Разпределихме си ролите. Един събираше кенчета (които после рециклирахме), друг взимаше капачките (които измивахме и после отиваха за благотворителност), а останалите събирахме боклук, който щяхме да изхвърлим. Докато работихме, често намирахме полупразни шишета от алкохол, полуизядени чипсове и т.н., оставени най- вероятно за да се почерпим. Почистването започна да става забавно и даже си направихме игра- "Кой ще намери най- странния боклук?" и наградата със сигурност отива за един сутиен, заради който победителката ни си умря от щастие.

  Тази мисия беше не само полезна, а и забавна. Чрез нея определено се сближихме повече, пък и някои си тръгнахме с нови придобивки :)


Какво?

Всеки ден виждаме градинки, изцяло скрити от боклук. Винаги ни става неприятно и се възмущаваме от мръсотията, но никога не ни минава през ума да почистим. Този път можем да го направим. Даже би било забавно, ако сме с приятели.

 С доброволците от "Героите на Йовков" ще се съберем и ще почистим една от градинките в града ни.

Кога?

На 24.02.23 г. от 9:00 ч.

Къде?

Няма нужда от транспорт.

Нужна екипировка?

Осигурено е всичко.

Защо?

Лесно е да се оплакваме. Но действията винаги са по-важни.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете се с мен (Елиса) на feimelisa7@gmail.com

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!