Отпразнувай Деня на розовата фланелка

Отпразнувай Деня на розовата фланелка

Клуб "Кошер на доброто", ОУ "Свети Климент Охридски", Павликени
Мисията е на 23 February 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Всяка година в последната сряда на февруари се отбелязва Денят за борба с тормоза в училище, познат като „Ден на розовата фланелка“. На този ден всички, съпричастни с темата, обличат розово, за да изразят своята позиция.

Тази дата ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни провокира да помислим как да постъпваме в подобни ситуации, а различни инициативи дават информация как можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден. Учениците изготвиха информационни листовки в розово и ги споделиха със съучениците си. Направиха лепящи баджове за тези, които не успяха да облекат розово, за да се включат всички, които желаят.

Освен весели емоции с розов цвят, днешният ден доведе до много дискусии и предложения за розови и цветни добринки. Включиха се не само доброволците, но и ученици от цялото училище, учители и родители.

Какво?

Инициативата е част от многоженство ежегодни инициативи по превенция на училищния тормоз и насилие. Доброволците ще изготвят плакати за информираност, залепващи се картонени значки и ще апелират да повече хора да се присъединят към каузата. Ще разкажем историята на началото на Деня на розовата фланелка.

Кога?

На 23.02.2022 г. през целия ден. От 08.00 - 17.00 ч. 

Къде?

ОУ "Свети Климент Охридски", гр. Павликени.

Нужна екипировка?

Всеки нюанс на розовото е чудесен начин да се включим, за тези, които нямат такава в гардероба, доброволците ще изработят картонени значки за залепване. 

Защо?

Световният Ден на розовата фланелка 2022 г. е против тормоза в училище. Фланелката и цветът символизират неприемането на тормоз и насилие в училище. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс измислят да подкрепят приятеля си, като купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много. Отбелязването на Деня всяка последна сряда от месец февруари ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да се постъпваме ако разберем, че някой ученик е тормозен от друг. Защото има как и можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН.


 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

За контакт Илина Димитрова poisonous_ivy@abv.bg, Николай Георгиев gentleman@abv.bg 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!