Отдели време на учениците със специални образователни потребности и им подари дидактични игри

Отдели време на учениците със специални образователни потребности и им подари дидактични игри

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е на 8 May 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Героите от клуб „Ангелски сърца“ се включиха в месечното предизвикателство като посетиха Центъра за обществена подкрепа (Дневен център за деца с увреждания) в град Свищов

Всеки ученик е една малка вселена. Когато сред множеството вселени от детски умове, чувства и взаимоотношения прибавим и един по-различен свят на ученика със специални образователни потребности, предизвикателството „многообразие“, с което се сблъскваме ежедневно, придобива по-различни измерения.

Приготвихме различни, забавни, развиващи мисленото и фината моторика дидактични игри, които днес поднесохме на децата! Срещата беше изпълнена с много усмивки и добри пожелания!

Защо? Защото ние сме деца с „ангелски сърца“. За работата и времето прекарано с тях няма формула, която да бъде спазвана и прилагана. Най-важен е пътят, който извървяваме заедно с това дете. Важна е искрицата в детските очи, която доказва, че си струва, че има смисъл.

Какво?

По повод Месечното предизвикателство: Подари време на деца със специални потребности, героите от клуб „Ангелски сърца“, ще се включат в априлското предизвикателство, като посетят децата от Център за обществена подкрепа – град Свищов.

Всеки ученик е една малка вселена. Когато сред множеството вселени от детски умове, чувства и взаимоотношения прибавим и един по-различен свят на ученика със специални образователни потребности, предизвикателството „многообразие“, с което се сблъскваме ежедневно, придобива по-различни измерения. Във нашето училище учат децата със специални образователни потребности и това още повече мотивира героите да се включат в тази мисия! Всички тези деца посещават и Центъра за обществена подкрепа в нашият град и точно там ще ги посетим на 8 май, когато ще ги изненадаме приятно с нашето посещение. Като сме им приготвили различни, забавни, развиващи мисленото и фината моторика дидактични игри, които изработиха заедно със своите координатори.


Кога?

На 8 май 2024 г., от 14:00 до 16:00 ч.

Къде?

Посещението ни ще бъде в ЦОП - град Свищов, транспорт не е необходим, тъй като Центъра се намира в близост до СУ "Николай Катранов". Ще бъде написан маршрутен лист.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Защото ние сме деца с „ангелски сърца“ ……За работата и времето прекарано с тях няма формула, която да бъде спазвана и прилагана. Най-важен е пътят, който извървяваме заедно с това дете. Важна е искрицата в детските очи, която доказва, че си струва, че има смисъл.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На информационното табло на клуба и на facebook страницата на училището.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!