Отдели време на учениците със специални образователни потребности и им организирай игротека на открито

Отдели време на учениците със специални образователни потребности и им организирай игротека на открито

Клуб "Героите на Йовков", СУ "Йордан Йовков", Тервел
Мисията е на 30 April 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Днес учениците със специални образователни потребности от училището участваха в импровизирана игротека. Заедно с доброволци от клуб "Героите на Йовков" се веселиха, като научиха кои са "игрите на баба и дядо"- "Гори, гори кърпа", "Замръзванка", "Пиян морков", "Барабан".

Какво?

В СУ "Йордан Йовков" имаме 20 ученици със СОП, с различни диагнози и състояния. Доброволците ще играят заедно с тях на подвижни игри ("Барабан", "Сляпа баба", "Пиян морков", "Гори, гори кърпа", "Гърненца" и пр.) Целта е позитивно сплотяване, раздвижване, здравословен начин на живот, приобщаване и изграждане на чувство на толерантност и емпатия у всички. 

В 11:00 часа участниците ще излязат на спортната площадка в училище и под ръководството на доброволците и ресурсния учител, психолога и педагогическия съветник ще играят на воля.

Кога?

11:00- 13:00 часа

Къде?

На спортната площадка в СУ "Йордан Йовков" гр. Тервел. Не е необходим транспорт.

Нужна екипировка?

Удобни обувки и екипи.

Защо?

Ако ви се играе и искате да си спомните "бабините" игри на открито, елате да ги споделите с нашите различни деца.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Да се свържат с dianapeicheva@gmail.com - Дияна Железова-координатор на клуба или dama_2@abv.bg - Дамянка Иванова-ръководител.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!