Отбележи Световния ден на здравето като засвидетелстваш своята благодарност към медицинските работници

Отбележи Световния ден на здравето като засвидетелстваш своята благодарност към медицинските работници

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е на 7 April 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 7 април учениците се събраха във фоайето на училището. Първо поздравиха медицинските работници в нашето училище и след това се отправиха към Медицинския център в града ни, заредени с добро настроение и много усмивки добряците влязоха в сградата и се разпръснаха по кабинетите, за да изкажат своята благодарност и преклонение пред труда на медиците. Докато чакат да влязат в кабинетите, доброволците измериха кръвното на няколко пациенти и им дадоха талонче с вписаните в тях показатели. Лекарите и сестрите останаха приятно изненадани от нашата инициатива. Жестът на внимание ги развълнува и усмихна тяхното изпълнено с трудности и предизвикателства ежедневие.

Добряците не забравиха да поздравят и служителите в аптеките, зъболекарските кабинети и лабораториите в нашия град.


Какво?

Изключително сме щастливи да започнем априлските инициативи с отбелязването на празника на хората, които са избрали благородната професия на лекаря.

Добряците единодушно решиха, че трябва да изразим благодарността си към всички медицински работници, които ежедневно се грижат за нашето здраве. За това изработиха картички, които да раздадат на всички здравни работници, които работят в Медицинския център в нашия град, в аптеките, лабораториите и зъболекарските кабинети. Доброволците се събраха и изработиха проекта на картичката. Проучиха колко медицински работници има, за да могат да отпечатат необходимия брой поздравления, отпечатаха и изрязаха картончетата с посланието. Разбраха се да вземат и апарати за кръвно налягане, за да измерят кръвното на чакащите пациенти пред кабинетите на лекарите. За целта бяха приготвили картончета, на които да напишат измерените стойности.


Кога?

7 април, 12-13 ч.

Къде?

В Медицински център - Аксаково

Нужна екипировка?

Всичко е организирано.

Защо?

На 7 април отбелязваме Световния ден на здравето. Празнуват всички работещи в сферата на здравеопазването.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Изразете своята благодарност на медицинските работници във вашия град.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!