Отбележи Световния ден на врабчето и направи къщичка за птици

Отбележи Световния ден на врабчето и направи къщичка за птици

Клуб "Да направим добро", СУ "„Свети Паисий Хилендарски", Златица
Мисията е от 15 March 2022 до 20 March 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Докато сърфирали в интернет няколко доброволци се натъкнали на интересна информация за намаляването на популацията на врабчетата. Станало им любопитно и те разказали на другите доброволци. Решили да направят мисия, чрез която да разкажат за малките птички. Иван и Калоян изработиха две къщички за птици. Останалите се заеха с изработването на хартиени врабчета. След което заведоха  първокласниците  в училищния двор, където им разказаха интересни факти за врабчетата  и заедно поставиха къщичките на подходящо място. Изработените хартиени врабчета бяха подарени на малките ученици, които ги поставиха до къщичките, за да привлекат истинските птички. Обещаха си редовно да поставят храна в къщичките.

Какво?

На 20 март се отбелязва Световният ден на врабчето, който има за цел да привлече вниманието на всеки един от нас върху тази добре позната и близка на хората птица, с която съжителстваме повече от 10 000 години. Идеята на доброволците е да изработят хартиени врабчета, с които да запознаят малките ученици как изглежда врабчето, да изработят къщички за птици, които ще поставят на подходящо място в училищния двор, където редовно ще поставят храна.

Кога?

От 15.03. до 20.03. 2022г.

Къде?

В училището.

Нужна екипировка?

Необходимите материали са осигурени от доброволците.

Защо?

В разговор с доброволците разбрахме, че повечето от тях не са виждали врабчета на живо и това провокира желанието им да участват в тази мисия.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Като предоставят материали и храна за врабчетата.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!