Отбележи Световния ден на театъра като посетиш театрална постановка

Отбележи Световния ден на театъра като посетиш театрална постановка

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е на 27 March 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Доброволците провериха в онлайн афиша постановките, които ще се играят в деня на честването. Организираха закупуването на билети и в уречения ден се събраха и посетиха постановка на театър “Българан” във Фестивалния и конгресен център във Варна. Вечерта беше специална, защото досоването до театралното изкуство винаги е магия. Малък празник беше за добряците да се потопят в приказния свят на сцената и видят познатите лица на актьорите. Дори самото посещение на театър за тях беше не представление, а преживяване. Задаваха куп въпроси - “Как да се облечем?”, “Може ли да снимаме?”, “Къде са нашите места?”, “Защо вече не започва?”! А след самата постановка бяха щастливи и в еуфория от преживяното! В наше лице театъра спечели верни последователи на това чудно изкуство!!!


Какво?

Събуждането на природата и настъпването на пролетта е съпътствано и с много празници и поводи, които добряците да отбележат чрез своите инициативи.

Като за финал на месец март нашите доброволци решиха да отбележат Световния ден на театъра - 27 март.


Кога?

27 март.

Къде?

Фестивален и конгресен център-Варна

Нужна екипировка?

не е необходимо

Защо?

"Никога не бива да забравяме, че театралната сцена служи за всенародно училище." - Карло Гоци

Театърът е едно от най-древните измежду седемте изкуства. Разпространено е във всички култури на света и има свой универсален език. Театърът има несравнимо органично присъствие сред нас, има тази непосредствена комуникация, която въздейства интуитивно и каквито и форми да приема, ще има своето място в живота ни.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Посетете и вие театрална постановка.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!