Отбележи Световния ден на рециклирането

Отбележи Световния ден на рециклирането

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е на 18 March 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 18 март, Световен ден на рециклирането, се включихме в отбелязването на датата с дейности, посветени на нуждата от намаляване на отпадъците и тяхното рециклиране. Героите изразиха своето отношение за това, че е изключително важно, всеки един от нас да даде своя малък принос в опазването на чистотата на пространствата, в които живеем и учим.

Какво?

На 18 март – Световния ден на рециклирането, героите ще се включат в отбелязването на този ден с дейности, посветени на нуждата от намаляване на отпадъците и тяхното рециклиране. Заедно с педагогическия съветник ще се проведе дискусия посветена на рециклирането. Учениците в училището ще почистят училищните си шкафчета и събраната хартия ще предадат за отпадъци. Събраните пластмасови капачки ще поставят в сърцето за капачки, а пластмасовите шишета в “Шишеяда“.


Кога?

На 18 март от 14:00 до 16:00 ч.

Къде?

В двора на училището.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Планетата се задъхва от отпадъци. Цялата биосфера е замърсена с тях. Суровините се изчерпват. Как ще продължим да живеем в тази среда? Има начин. Трябва да рециклираме или оползотворяваме отпадъците. Вече ще го правим!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На информационното табло на клуба.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!