Отбележи Световния ден на книгата

Отбележи Световния ден на книгата

Клуб "Усмивчици в клас", ОУ "Васил Левски", Разград
Мисията е от 17 April 2022 до 23 April 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Световния ден на книгата не остана неотбелязан от 1 г клас. Приказката по своята същност е най-близо до емоционалния свят на първокласника. Учене чрез четене на книжка с приказка е един от основните похвати в обучението на децата ни: слушане на приказки, вече и четене на приказки. За празника подготвихме народни мъдрости в азбучен ред, някои от които са поуки на познати приказки. Създали сме си една ежедневна дейност - тихо четене на книги, откакто можем да четем, а преди това, в дейностите по интереси, тихо слушане на приказки. Разбира се, този тих час не се случва самоцелно, след това децата се разделят по екипи, подготвят сториборд или правят илюстрации, разказват и драматизират някои от тях. Имаме си и любима книга от месец и половина - Двете кралства, на Катя Антонова, която се превърна в класово съпреживяване. Всички деца четат, разказват, сравняват героите, оприличават се с тях и дават оценка на тяхното поведение. Организирахме онлайн среща с авторката на книгата, която ни разказа допълнителни интересни за децата факти по създаването на една книга. Разиграхме като театър приказката Дядо и ряпа, Щурец и мравка пред второкласниците, като жест, че те ни гостуваха с четене на приказки от читанката за втори клас. Изработихме си кукли от дървени пръчки за куклен театър, а децата измислиха забавни истории, които разказаха пред вторите класове на училището.

Какво?

Седмица посветена на световния ден на книгата. Верижно четене на книги от любими автори. Посвещаваме седмицата и на доброволчество в училищната библиотека. Базар за събиране на средства, с които ще се закупят нови книги за училищната библиотека.

Кога?

17.04.-23.04.2022г. от 13.30ч. до 15.30ч.

Къде?

ОУ "Васил Левски"

Нужна екипировка?

Не е необходима допълнителна подготовка.

Защо?

Книгата - прозорец към света.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Анжелина Ч. или Пламена Д.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!