Отбележи светлия празник Великден с предизвикателство

Отбележи светлия празник Великден с предизвикателство

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е на 5 April 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В деня на мисията учениците се събраха и обсъдиха последните подробности по изпълнението на мисията и се запътиха към класните стаи на първокласниците. Във всяка една бяха посрещнати от изпълнени с любопитство и интерес детски очи. Добряците обясниха защо са при тях, разказаха им любопитни факти за Великден, за боядисването на яйцата и за всички ритуали, свързани с празника. След това помолиха децата да излязат от стаята, придружени от класния си ръководител. В това време бързо скриха на всевъзможни места в класната стая подготвените предварително яйца. Поканиха децата да се върнат в стаята и…. търсенето на яйца започна - трескаво, вълнуващо, придружено с възгласи и усмивки. Скоро всички яйца бяха намерени. За финал добряците бяха подготвили и още една изненада за първолаците - на всеки подариха по едно шоколадово яйце. Мисията беше изключително успешна. Децата бяха развълнувани, каниха ни отново да им отидем на гости. Подариха ни много усмивки и специални прегръдки. Заредихме се с много положителна енергия, която стопли сърцата ни в този дъждовен априлски ден.

Какво?

Неуморните добряци продължават да правят добрини. Първата априлска мисия е свързана с наближаващия светъл празник - Великден. Празник, изпъстрен с цветове, веселие и много усмивки. На своята традиционна среща учениците избраха да зарадват първокласниците в нашето училище. Този път решиха да направят състезателна игра за малчуганите, в която те да открият скрити предварително яйца.


Кога?

5 април, от 11 до 12 ч.

Къде?

В сградата на училището.

Нужна екипировка?

Всичко е предварително подготвено.

Защо?

Какво е Великден без пъстро боядисани яйца. А децата обичат да боядисват яйца, обичат да играят на криеница, обичат да са първенци.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Можеш и ти да направиш подобно предизвикателство в твоето училище.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!