Oтбележи Седмицата на гората

Oтбележи Седмицата на гората

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 4 April 2022 до 10 April 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Ваканцията е по-приятна, когато сме заедно!  От 04 до 10 април 2022 година отбелязахме седмицата на гората. Нашата цел беше да информираме повече хора за отбелязването и като ги накараме да се грижат за гората и да я пазят.  Заедно събрахме и селектирахме непотребните пластмасови капачки. Пробихме ги и ги нанизахме на различни по дължина здрави въженца. Подготвихме летви за ръце и усмихнато дървено кръгче за лице. Завързахме цветните капачки и така се получи нашият  красив и усмихнат Пазач на гората. Подготвихме и цветна табела, за да информира хората. Избрахме подходящо място и го поставихме. Вече виждаме много снимки с него, което може само да ни радва.


Какво?

От 04 до 10 април 2022 година отбелязваме седмицата на гората. За да накараме повече хора да се грижат за гората и да я пазят, решихме да направим Пазач на гората.  Заедно ще съберем непотребните пластмасови капачки, които ще селектираме по цветове и ще превърнем в тяло на нашето човече. Трябват ни доста работливи ръце, за да се получи нещо голямо и красиво. Включи се и кажи и на твоите приятели.

Кога?

Изработването на Пазача на гората ще започне на 4, 5 и 6 април. На 7 април ще изберем място и ще го поставим в гората.

Къде?

Събираме се в центъра на град Луковит. От там заедно ще изберем място и ще поставим Пазача на гората.

Нужна екипировка?

Може да донесете капачки, канап, ножици.

Защо?

Нека напомним на повече хора колко важна е гората за всички нас, да ги накараме да се грижат за нея и да я пазят .

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Можете да се свържете с Ася Найденова, Цветанка Лазарова, Стефка Георгиева.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!