Отбележи нетрадиционно българския празник Баба Марта

Отбележи нетрадиционно българския празник Баба Марта

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е на 1 March 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Седмица преди 1 март добряците се събраха, за да уточнят етапите, през които да преминат при реализирането на идеята. Разпределиха си задачите и преминаха към действие. Ден преди празника изпекоха сладките, напълниха торбичките, завързаха ги с предварително усукан от тях бял и червен конец и бяха готови за големия ден.

На 1 март, закичени с мартеници и усмивки на лицата, добряците се събраха в центъра на града и се отправиха към предварително набелязаните учреждения - Община-Аксаково, Отдел “Закрила на детето” и Социална служба-Аксаково, Център за работа с деца-Аксаково и Читалище “Просвета”-Аксаково. С нетрадиционния подарък доброволците изненадаха приятно всички и предизвикаха усмивки и благодарности. Въпреки мрачното време тази мисия създаде пролетно настроение у всички. Добряците получиха лични благодарности от кмета на града инж. Стоилов и бяха почерпени с бонбони от общинските служители.  Това признание за труда на децата беше достатъчно, за да ги зареди за нови благотворителни инициативи, които да прибавят цвят и смисъл в ежедневието им.


Какво?

Един от най-хубавите и любими празници, свързани с пролетта, е Баба Марта и закичването с мартеници.

Добряците решиха да не подминат и този повод, за да зарадват някого в нашия град! Доброволците решиха да използват нетрадиционен начин да поздравят служители от няколко административни организации в нашето градче. А именно - да направят и подарят сладки с цветовете на Баба Марта - бяло и червено. Запретнаха ръкави и усукаха бял и червен конец. Изпекоха сладки с цветовете на празника и ги разпределиха в торбички, които завързаха с мартенския шнур.


Кога?

1 март 2023 г.

Къде?

В град Аксаково.

Нужна екипировка?

Добро настроение и предварително подготвени торбички с тематични сладки.

Защо?

Празникът на Баба Марта в българските традиции е символ на пролетта и носи пожелание за здраве и плодородие в началото на новия цикъл в природата. Какъв по-хубав повод да подариш позитивност и оптимизъм.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Зарадвай и ти хората около теб с подобен жест.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!