Отбележи Международния ден на жената с картички

Отбележи Международния ден на жената с картички

Клуб "Следвай ме", IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри", Варна
Мисията е на 8 март 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

За осми март, учениците от съвета на гимназията и някои от нашия клуб направихме картички за целия училищен персонал

Какво?

По традиция винаги отбелязваме Деня на жената с изненади за училищната общност. Правили сме информационни кампании за деня с известни жени, постигнали световен успех и признание в своите области, подарявали сме цветя на ръководство, учители. Миналата година разпечатахме на цветни листи стихотворения на различни поети на български език, на френски, испански и английски и раздадохме на колектива.

Тази година решихме да надпишем и раздадем картички на тези дами, които са в училище, а за тези, които преподават в дигитална среда Виктория Митева от 11. клас подготви електронна картичка с пожелание. Г-жа Стела Ковачева пък изпрати на ръководството, всички учители и родителите на ученици от осми клас линк със стихотворението "Всичко" на Блага Димитрова в изпълнение на Теодора Духовникова. 

Кога?

През деня на 8.03.2021г.

Къде?

В училище и в електронна среда.

Нужна екипировка?

Не, само маски, за учениците, които раздават картички.

Защо?

"Жените поддържат половината небе"- древнокитайска поговорка

Важно е да признаваме усилията, уменията и достойнствата на жените. Всеки велик човек е роден от жена. В жената е вплетен най- вече животът, а духът й е мощен, въпреки че през вековете непризнаван, тъпкан доста често.  Уважението към жената, към майката, към любимата е най- вече израз на любов, а и носи радост за всички. Като едни посланици на доброто, ние от "Следвай ме" искаме да поканим всички, които желаят да се включат не само на 8.03., а и всеки един ден в инициативи като тази.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

peter.bozhilov2024@4egvarna.com


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!