Отбележи Международния ден на музейното дело с посещение на експозиция в друго населено място

Отбележи Международния ден на музейното дело с посещение на експозиция в друго населено място

Клуб "Усмивчици в клас", ОУ "Васил Левски", Разград
Мисията е от 18 May 2022 до 19 May 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Малчуганите от клуб "Усмивчици в клас" не пропуснаха да доброволничат и на този празник. Малките добротворци посетиха няколко изключително интересни музеи в гр. Варна, а на следващият ден споделиха и презентираха наученото пред своите съученици.

След като изгледаха театралната постановка на Държавен куклен театър, с огромно вълнение влязоха в уникалния музей на куклите. Научиха колко трудно се изработват и колко е важно да се съхраняват в подходящи условия. Опознаването продължи с посещение на Аквариума, където видяха не само живи, но и препарирани рибки и морски обитатели. Продължиха да обогатяват знанията си с хосещение на експозицията на открито от Военно - морски музей, на военна техника - боен кораб с оръдие, военен хеликоптер и др. Освен емоциите, които изпитаха, малките доброволци взеха решение да продължат опозновонето и на други музеи, в други населени места.

Само ден, след опознавателното посещение, децата от клуб "Усмивчици в клас" представиха интерактивен урок по темата пред своите съученици.

Какво?

Организирахме посещение на музеи в друго населено място. След това запознахме и съучениците си от трети клас с историята на музеите и експонатите в град Варна, като им подготвихме интерактивен урок.

Кога?

18.05 и 19.05. от 8:00ч. до 17:00ч.

Къде?

Варна и Разград, организиран е транспорт.

Нужна екипировка?

Не е необходимо.

Защо?

Да опознаем родината си и историческите ценности.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Анжелина Ч. или Пламена Д.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!