Отбележи месеца на литературата като напълниш някоя от местните къщички за книги

Отбележи месеца на литературата като напълниш някоя от местните къщички за книги

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е на 21 April 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Дъждовното време през април забави малко изпълнението на мисията, но изчакахме търпеливо и дойде денят, в който с книги в ръце се отправихме към къщичките за книги в нашето градче.

Когато ни видят в този състав, нашите съграждани вече свикнаха да очакват някаква приятна изненада. И този път не ги разочаровахме. Децата поставиха различни по жанр и тематика книги за различни възрасти във всяка една от къщичките. А тяхната инициатива беше осмислена от благодарностите на хората, които присъстваха наоколо и видяха доброто дело.


Какво?

Април месец освен месец на събуждане, възраждане и пролетно настроение е месец, който свързваме с всякакви литературни инициативи. През последните два месеца добряците грижливо събираха книги, които да поставят в къщичките за книги, които има в нашия град. Продължават да събират и до днес, защото идеята на учениците е това да стане постоянна мисия и в определен ден от месеца да се проверяват къщичките, след което да се допълват с нови книги.


Кога?

На 21 април от 10 часа.

Къде?

В центъра на Аксаково.

Нужна екипировка?

Всичко е предварително подготвено.

Защо?

Посягаме към книгите, когато търсим забавление, бягство, утеха или пък малко усмивки.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Направете подобна инициатива и във вашето населено място.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!