Отбележи Еньовден като се включиш в слънчево предизвикателство

Отбележи Еньовден като се включиш в слънчево предизвикателство

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е от 21 June 2023 до 24 June 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

А днес, 24.06.2023 г., ние – самодивите от СУ „Иван Вазов“, град Вършец, даваме своя отчет за слънчевото си присъствие, ентусиазмът и обичта, с които се включихме в „Купата на героите“ (2022/23 година). Състезанието е уникално – невероятни мисии, красиви мисли, труд и упоритост, фантазия, удовлетвореност и много радост на лицата на над 100 участници от нашето училище (по един или друг начин – доброволци или просто желаещи да се включат в съответното предизвикателство).

Идеята на нашето слънцестоене беше да доведем тази звезда и в слънчева Варна. Където сме сигурни, че ще обменим идеи и опитност, усмивки и музика, вдъхновения и обич. Нагодина сме абитуриентки и всяка от нас ще поеме своя път – към следващи стъпала в образованието, към семейство, бизнес или… каквото решим…

А мисията? Справихме се. Тя е неповторима и уникална, както всяка друга. Щом носи светлина, любов и хармония. И ни прави човеци с главно „Ч“.

Линк към електронната книга: https://www.calameo.com/read/00616400299ceba26bb65

от Дафина, Криси, Иванка, Екатерина


Какво?

Доближаваме се към финала на тазгодишното ни участие в „Купата не героите“, което ни донесе много радост, усмивки, положителни емоции, изненади и най-вече чувството, че усилията ни да направим света по-добър, са забелязани и оценени. Имаме още няколко дни, в които бихме могли да реализираме страхотни идеи и да се гордеем с това, че популяризираме доброволчеството по нашия начин – с участия в обучения, с интересни идеи, с добри дела. Но на първо място, че правим всичко това от сърце!

Ние – Ваня, Криси, Кати и Теди (Дафина) от 11 а клас ви предизвикваме да се включите в идеята ни за отбелязване на най-слънчевия празник – Еньовден. Да бъдете част от хората-звезди (като Слънцето) и да дарите на някого цялата си обич и светлина. Как може да се случи това? Предлагаме следните варианти:

1. Участвай като съавтор на електронната книжка „Билките – храна и лекарство“. Потърси информация в интернет, свързана с определен вид, характерен за нашия край по следните показатели: обща характеристика, използваема част, биологично активни вещества, правила за събиране, действие и приложение, популярна рецепта за приготвяне и снимка. Ограничи се в рамките на два работни листа (word), които да ни изпратиш. А след като ги получим, ние ще редактираме, форматираме и популяризираме цялата информация;

2. Посрещни изгрева на Еньовден, набери своя букет от билки и направи снимка (може да снимаш и стрехите на къщите, вазите в домовете и т.н.);

3. Отиди до аптеката вместо свой възрастен съсед, за да му закупиш необходимите лекарства;

4. Всичко останало, което ти хрумне – наричания за здраве и любов, самодивски танц, гадания и даже бели магии.

За книжката очакваме материалите до 23.06.2023 г. – 13 часа, за да имаме време да се справим с техническата част, всичко останало – 24.06.2023 г. до 10 часа.


Кога?

21.06.2023 г.- 24.06.2023 г.

Къде?

Корпус 1 на СУ „Иван Вазов“, град Вършец

Нужна екипировка?

Компютър, телефон, интернет.

Защо?

Отразете Слънцето! На този ден то „трепти“ и „играе“, а който участва в магията, ще бъде здрав през цялата година!

„Аз самата, знам съм самодива,

пази тайни моето сърце –

пареща съм, като биле жива

и летя на вятърни коне…“

автор: Йорданка Господинова


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Всеки желаещ може да се включи като ни пише на месинджър. 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!