Отбележи Деня за безопасния интернет и запознай второкласниците с Нетикет

Отбележи Деня за безопасния интернет и запознай второкласниците с Нетикет

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е от 7 February 2023 до 8 February 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Добряците измислиха игри, с които да провокират малчуганите по-лесно и бързо да запомнят правилата за поведение в глобалната мрежа. Събраха се във виртуална среща-работилница, в която освен измислянето на игрите, избраха и водещи, които да представят презентацията на учениците. Използваха материали от сайта на Центъра за безопасен интернет safenet.bg. Координаторите се включиха в инициативата, като осигуриха книжки за оцветяване, в които наред със забавните компютърни картинки, бяха написани и правилата за безопасна работа в Интернет, които децата да прочетат и научат. Цяла седмица репетираха, за да могат спокойно и уверено да представят най-важните правила по възможно най-достъпен начин за малчуганите.

Срещата мина изключително вълнуващо и за двете страни. Второкласниците ни посрещнаха с голям интерес, участваха много активно и споделяха своя макар и малък опит.  Благодарение на добре представената информация те лесно запомниха основните правила за работа в интернет, които трябва да спазват. След ръкопляскане, усмивки и обща снимка, децата ни изпратиха с молба отново да ги посетим и да ги научим на нещо ново.


Какво?

България е една от страните, в които за двадесети път се отбелязва Деня за безопасен интернет.
Добряците се предизвикаха със задачата да запознаят малките ученици от вторите класове в нашето училище с етикета на поведение в Интернет - Нетикет.

За да бъде интересно и запомнящо за по-малките, доброволците решиха да направят една забавна интерактивна презентация, която да включва разказ с поука, правила и игри.

История-приказка въвежда необходимостта от спазване на правила при работата в Интернет.

Добряците измислиха игри, с които да провокират малчуганите по-лесно и бързо да запомнят правилата за поведение в глобалната мрежа. Събраха се във виртуална среща-работилница, в която се заеха с измислянето на игрите, избраха и водещи, които да представят презентацията на учениците. Координаторите се включиха в инициативата, като осигуриха книжки за оцветяване, в които забавните компютърни картинки са нарисувани от наши ученици. В тях освен да оцветяват второкласниците могат да прочетат правилата за безопасна работа в Интернет.


Кога?

7 февруари 2023 година, от 11 до 12,30 ч.

Къде?

В училището.

Нужна екипировка?

Стиреки, книжки, презентация, добро настроение и знания по темата.

Защо?

Важно е още при първите опити за сърфиране в интернет пространството всяко дете да е наясно, че освен забавления и интересни неща, там го очакват и опасности, от които трябва да знае как да се пази.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Като посетят страницата safenet.bg, за да разгледат предложените там материали по темата и да ги използват в своето училище.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!