Отбележи Деня за безопасен интернет като създадеш информационна кампания и популяризирай опасностите в нета

Отбележи Деня за безопасен интернет като създадеш информационна кампания и популяризирай опасностите в нета

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е от 7 February 2023 до 8 February 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Доброволците посетиха различни сайтове с информация по темата и подбраха доста интересни факти и истини, с които да запознаят съучениците си. През междусрочната ваканция се събраха във виртуална среща и всеки представи това, което е намерил по темата. В последвалата дискусия доброволците се спряха на листовката на Центъра за безопасен интернет, която да публикуват в социалните мрежи и групи.

Самите Добряци научиха много нови неща и обогатиха своите знания във връзка с опасностите, които ни дебнат в интернет пространството. Сега те по-уверено и по-спокойно ще ползват глобалната мрежа.


Какво?

За двадесети път в Европа се отбелязва Деня за безопасен интернет. По този повод доброволците решиха да намерят материали за безопасното сърфиране в интернет и да запознаят с тях своите съученици. Тъй като Денят е вторият учебен ден след междусрочната ваканция, учениците направиха своето проучване по време на почивката, събраха се във виртуална среща да споделят, представят и обсъдят материалите, които са намерили и начинът, по който да ги поднесат на учениците. Като разгледаха всичко събрано от тях, добряците се спряха на материалът, който е предоставен от Центъра за безопасен интернет - Другият речник за интернет. Решението беше той да се разпространи в социалните мрежи и групите на всички класове в гимназиален и прогимназиален етап в нашето училище.


Кога?

  • 7 февруари 2023 г.
  • 8,00 до 9,00 ч.

Къде?

В училище.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Много от учениците се чувстват по-добре във виртуалната реалност, отколкото в истинската. Но всеки трябва да е наясно, че както в реалния свят, така и във виртуалния има опасности, от които човек трябва да се пази. За това е много важно всички, които по една или друга причина сърфират в интернет, да знаят какво ги очаква.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

https://www.safenet.bg/images/sampledata/Materiali/Drugiat_rechnik_za_Internet_small.pdf

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!