Отбележи Деня на Земята с разнообразни екологични дейности

Отбележи Деня на Земята с разнообразни екологични дейности

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е на 22 April 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Денят на Земята е един подходящ момент да се запознаем с начините да сме по-природосъобразни и да видим дали е възможно да ги приложим в ежедневието си.

Успяхме, въпреки променливото време да засадим 10 вечно зелени ели, няколко видове туи и цветя! Поставихме в училищния коридор кошове за боклук от велпапе, предоставени ни от packit.bg - бързоразвиваща се българска компания за производство на кашони, кутии, опаковки от велпапе и търговия с опаковъчни материали. Като по този начин, героите смята това за Екологично универсално решение за събиране на различни видове отпадъци.

Емоциите бях много!

Какво?

Преполовихме април, пролетта дойде, а с това и Международният ден на Земята – 22 април. Денят на Земята е един подходящ момент да се запознаем с начините да сме по-природосъобразни и да видим дали е възможно да ги приложим в ежедневието си. Когато ги погледнем вкупом, те могат да изглеждат като много промени и дори леко да стряскат. Отделно погледнати тези промени не са големи и изискват най-вече воля и желание. Нищо не ни спира да опитаме само с едно или две неща, за да видим дали ще се отразят на начина ни на живот и ако се справяме, на следващия Ден на Земята да добивам още няколко, а ако го чувстваме, не е нужно да чакаме непременно 22 април, за да подобрим отношението си към околната среда. По този повод героите от клуб “Ангелски сърца“ ще отбележат Денят на Земята по следния начин:

- Засаждане на 10 броя вечно зелени ели, подарък от https://gorata.bg/ , като спазим приложената инструкция кога, къде и как да засадим и най-важното – как да се грижим за нашите ели, за да израснат големи и красиви. Благодарим Ви, гората.бг!

- Ще бъдат поставени в училищния коридор кошове за боклук от велпапе, предоставени ни от https://www.packit.bg/ - бързоразвиваща се българска компания за производство на кашони, кутии, опаковки от велпапе и търговия с опаковъчни материали. Като по този начин, героите смята това за Екологично универсално решение за събиране на различни видове отпадъци. Разделното събиране на отпадъци е знак за добра хигиена, възпитание, култура и чувство за отговорност, то е знак за модерно съвременно общество. Ако искаме да съхраним нашата планета, необходимо е всеки от нас да осъзнае своята малка, но значима роля в разрешаването на този глобален проблем. Ако искаме да живеем европейски, нужно е да променим манталитета си и да работим в тази насока. Толкова е лесно да направим малки стъпки и да постигнем големи резултати. Благодарим за предоставените контейнери на packit.bg, за щедрото дарение!

- Засаждане на цветя и оформяне на училищните алеи.

- Ще бъдат поставени във фоайето на училището направени предварително цветни пана от капачки, изработени от героите от клубът в различни форми! Артистични приложения на пластмасовите капачки са оригинални декорации за нашето иновативно училище и прекрасен повод за Деня на Земята.

Кога?

На 22 април от 14:00 до 16:30 ч. в училище

Къде?

В училище! Не е необходим транспорт! 

Нужна екипировка?

Не! Всичко е осигурено и подготвено!

Защо?

“Ние не сме наследили Земята от нашите предци, ние я вземаме назаем от нашите деца.

Бъдещето е в нашите ръце и е нужно да бъдем отговорни към природата!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На информационното табло на клуба и на facebook страницата на училището!

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!