Отбележи Деня на вълшебната дума "благодаря"

Отбележи Деня на вълшебната дума "благодаря"

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е от 10 January 2024 до 11 January 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 11 януари героите от клуб "Ангелски сърца" отбелязаха Международния ден на думата "благодаря". На специално изработено табло всеки желаещ изписа думата на различни езици. Получи се цветна феерия и приказност от благодарности! Всички се заредиха с положителни емоции, което безспорно допринесе за развиването на тяхната емоционална интелигентност. 

Казвайки „благодаря“ ние ставаме не само по-учтиви, но и по-щастливи. Да благодарим всеки ден, не само днес, за това, което имаме и което сме постигнали. През този ден имаше много щастливи и усмихнати хора, а организаторите се надяват отбелязването на този ден да се превърне в традиция! Всеки ден ни предлага причина за благодарност и ние трябва да търсим тези специални моменти.

Да казваме думата „благодаря”, която ни струва толкова малко, а дава толкова много! В кутията за благодарности, постъпиха много емоционални послания, които бяха направени на клип и пуснати в социалните мрежи, заедно с интервютата на доброволците-журналисти. След гласуване бяха наградени най-добрите благодарности.

Какво?

В световния календар на празниците по инициатива на ЮНЕСКО и ООН, 11 януари е обявен за Международен ден на думата "благодаря". Идеята е поне веднъж годишно напълно съзнателно и целенасочено хората да потърсят повод да изразят своята признателност към близките, приятелите, учителите, а защо не и към себе си?! Идеята на днешния ден и на поредната януарска мисия на клуба е насочена към хората, които заслужават да им кажем “Благодаря”! Българският език най-добре отразява същността на тази дума – „дарявам благо, добрина, добро“. Затова доброволците ще поставят кутия за благодарности към приятели, учители и близки. Героите подготвиха цветни листчета, на които всеки желаещ ще изпишe думата "благодаря" на различен език. С тях те ще облепят информационното табло във фоайето на нашето училище. Някои от героите ще влезнат в ролята на журналисти и ще интервюират съучениците си, а след това със записите ще изработят клипчета, които ще публикуват в социалните мрежи. Ще предизвикат гласуване и най-добрите благодарности ще бъдат наградени.

Кога?

от 10.01.24 г. до 11.01.24 г. 

Къде?

В училище.

Нужна екипировка?

Не, всичко е осигурено.

Защо?

Думата "благодаря" е ценен дар за този, който я изрича и за този, към когото е отправена. Думата доставя радост, показва внимание, кара хората да се чувстват по-добре.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На информационното табло на клуба.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!