Отбележи Деня на розовата фланелка

Отбележи Деня на розовата фланелка

Клуб "Палави герои", ОУ "Св. Климент Охридски", Попово
Мисията е от 28 February 2024 до 28 March 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Днес ние, учениците от клуб "Палави герои", създадохме цветни и пъстри табла по случай "Деня на розовата фланелка"!
С нашите усмивки и позитивни послания "Не на тормоза в училище", направихме ярък акцент в училището си. 🌈🎈 Носехме с радост нашите фланелки, на които пишеше "Не на тормоза" и раздавахме позитивна енергия с балоните със същото послание!

Всяка година в последната сряда на месец февруари се отбелязва денят за борба с училищния тормоз, познат като „Ден на розовата фланелка“. Инициативата започва през 2007 година в Канада. Началото на тази история е поставено от две момчета – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те искат да подкрепят свой съученик, който е подложен на подигравки и тормоз в своето училище, след като се появява облечен с розово поло. Двете момчета решават да купят розови тениски и на следващия ден ги раздават в учебното заведение на всички, които са съгласни да покажат съпричастност с тормозения им приятел. По този начин те оказват морална подкрепа на своя връстник и приобщават и други към тях. Инициативата надхвърля границите на училището и се превръща в световна кампания срещу насилието.


В България за първи път Денят на розовата фланелка се отбелязва през 2012 г.

Какво?

Днес ние, учениците от ОУ "Св. Климент Охридски" - клуб "Палави герои", създадохме цветни и пъстри табла по случай Деня на розовата фланелка!
С нашите усмивки и позитивни послания  направихме ярък акцент в училището си. 🌈🎈
Носехме с радост нашите фланелки, на които пишеше "Не на тормоза" и раздавахме позитивна енергия с балоните със същото послание!

Всяка година в последната сряда на месец февруари се отбелязва Денят за борба с училищния тормоз, познат като Ден на розовата фланелка. Инициативата започва през 2007 година в Канада. Началото на тази история е поставено от две момчета – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те искат да подкрепят свой съученик, който е подложен на подигравки и тормоз в своето училище, след като се появява облечен с розово поло. Двете момчета решават да купят розови тениски и на следващия ден ги раздават в учебното заведение на всички, които са съгласни да покажат съпричастност с тормозения им приятел. По този начин те оказват морална подкрепа на своя връстник и приобщават и други към тях. Инициативата надхвърля границите на училището и се превръща в световна кампания срещу насилието.
В България за първи път Денят на розовата фланелка се отбелязва през 2012 г.

Кога?

Всяка година в последната сряда на месец февруари. Тази година 28 февруари.

Къде?

ОУ "Св. Климент Охридски"

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

В училищата, ученици и учители обикновено носят розови облекла, включително розови фланелки, за да изразят своята подкрепа към безопасното образование.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Симона И. Стефанова

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!