Отбележи Деня на пчеларя и запознай най-малките ученици колко полезни са пчелните продукти за здравето

Отбележи Деня на пчеларя и запознай най-малките ученици колко полезни са пчелните продукти за здравето

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е от 6 February 2023 до 10 February 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

И този път осъществихме идея, дошла от нашите доброволци. Горди сме, че те са информирани и искат да споделят важна информация за екологични теми и здраве. Седмица по-рано започна цялостната подготовка и разработване на събитието. Децата изработиха игрословицата и купиха подаръците и наградите. В деня на събитието добряците, въоръжени с пчеларски пособия - пушало за пчели, восъчна пита и пчеларско було - се отправиха към учениците от 2 “а” и 3 “а” класове, които ги чакаха с нетърпение. Разказаха за пчеларските пособия и тяхната функция, изгледаха филмче за малко познати факти за пчелите, разиграха игрословицата, наградиха победителите с награди, стикери и ги почерпиха с медени сладки и мед. Малките ученици нямаха търпение да се докоснат до пчеларските оръжия и да се снимат с тях.

Какво?

На 10 февруари честваме Деня на пчеларя. По идея на доброволците, чиито родители се занимават с пчеларство, решихме да гостуваме при малките ученици и да ги запознаем с полезността на пчелните продукти. Седмица по-рано децата се събраха и изгледаха множество информационни видеа по темата, за да подберат най-подходящите за малчуганите. Избраха прекрасен материал от уча.се за пчелите и полезността на продуктите им за здравето. Създадоха сценарий за представяне на информацията, който освен клипчетата, включва и игрословица със състезателен характер, медени подаръчета, награди за първенците и ръчно рисувани пчелички.


Кога?

10 февруари 2023 г.

Къде?

В училището.

Нужна екипировка?

Усмивки!

Защо?

Пчелите са най-ефективните и полезни за човечеството и света насекоми. Те не само улесняват живота ни, но и го правят по-красив, плодороден и сладък. От пчелите можем да научим много за трудолюбието, грижата за ближния, поемането на отговорности и организацията на работата.

Те са важни за нас не само защото правят мед, а защото от тях зависи опрашването на близо 80% от растенията на Земята, в това число и земеделските култури. Без пчелите и без опрашването, ние хората ще трябва да се научим да живеем без 1/3 от любимите ни и полезни за здравето ни храни.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Да използват материалите, които ние използвахме и да популяризират полезността на пчелните продукти за нашето здраве.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!