Отбележи Деня на майчиния език с поезия

Отбележи Деня на майчиния език с поезия

Клуб "Щастливеца", Професионална гимназия по икономика "Алеко Константинов", Кърджали
Мисията е от 18 February 2021 до 21 February 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

21 февруари е приет от ЮНЕСКО за Международен ден на майчиния език и се отбелязва за пръв път през 2000 г..

Денят отбелязва значимостта на изучаването и използването на майчин език и има за цел насърчаването на многоезичието и културното разнообразие. Заради епидемиологичната обстановка събитието се проведе онлайн в електронната платформа Тиймс. Учениците от Доброволчески клуб “Щастливеца“ четоха поезия на различни езици, които се говорят в нашето училище. Александра чете на български език, Мелике на турски език, София на руски език, Петър на английски език и Мелих на немски език.

Според доброволците Предизвикателството е в това, че трябва да се погледне на културните различия не като пречка, която трябва да преодоляваме, а като обогатяване, към което да се стремим.

Какво?

Доброволците от клуба решиха да отбележат Деня на майчиния език, като подготвят поезия на различни езици, които се говорят в училище. Тя трябва да изберат стихотворение, което да прочетат и да направят постер с поздрав на избрания от тях език.

Кога?

18.02.2021. - 21.02.2021г.

Къде?

Ще се проведе в електронна среда

Нужна екипировка?

не е необходимо

Защо?

Не трябва да се гледа на културните различия, като пречка а като обогатяване, към което всеки един от нас трябва да се  стреми.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Да се свържат с Филиз Мустафа


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!