Отбележи Деня на майчиния език

Отбележи Деня на майчиния език

Клуб "Средногорски герои", СУ "Св. Паисий Хилендарски", Златица
Мисията е на 21 February 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

21.02 е Денят на майчиния език. Първият език, който ние научаваме, езикът, който не може да бъде заменен от който и да е било друг. За нас обаче този език е един, а за хората от различна държава и с различна култура е друг. И ние, "Средногорски герои", решихме да направим едно малко състезание между шести и десети клас и да проверим до колко сме запознати с чуждите майчини езици.

Двата класа бяха разделени на екипи. Получиха работни листове, на които беше написано “Добро утро!” на десет различни езика. Задачата беше екипът да разпознае тези езици, като нямаше право да използва телефона си, а единствено общата си култура. Победителите получиха грамоти. И така чрез игра всеки от учениците, а даже и някои учители, които също изявиха желание да направят “теста”, видяха до каква степен е богата общата им култура в сферата на езиците. Освен това чествахме празника и се забавлявахме.

Какво?

Всяка година в нашето училище се организират различни дейности, свързани с Деня на езиците. Тази година организаторите сме ние, доброволците от клуб "Средногорски герои".

Направихме обява, за да информираме учениците от общността, за предстоящото събитие.

Подготвихме работни листове с думи на различни езици и предизвикахме ученици от 6 и от 10 клас, които се включиха в разпознаването по екипи. Беше забавно и интересно.

Направихме грамоти за победителите.

Кога?

21.02.2024 г.  от 9:00 ч. до 12:00 ч.

Къде?

В училището.

Нужна екипировка?

Материалите са осигурени от организаторите на състезанието - клуб "Средногорски герои".

Защо?

Да се забавляват, учейки думи на чужди езици.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Да се свържат с Теди.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!