Отбележи Деня на Европа като изготвиш информационни плакати, свързани с историята на този ден

Отбележи Деня на Европа като изготвиш информационни плакати, свързани с историята на този ден

Клуб "Палави герои", ОУ "Св. Климент Охридски", Попово
Мисията е на 9 May 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Днес, учениците от клуб 'Палави герои' отбелязаха Деня на Европа - символ на стремежа към единство, мир и просперитет в нашия континент.

С ръководството на нашите талантливи членове, създадохме три големи плаката, изпълнени с много труд и любов. На тях разположихме снимки, рисунки и информация, отразяващи значимостта на този ден и ценностите, които той символизира за нас.

Всяка снимка, всеки рисунък, всеки дума на информация бяха капка от нашата ангажираност и усилия за споделяне на нашето вярване в обединението и солидарността в Европа. Този ден ни напомни за важността на сътрудничеството и разнообразието, които правят нашата Европа толкова богата и вълнуваща.

С гордост ще продължим да подкрепяме идеалите на Европейския съюз и да работим за едно по-добро бъдеще за всички нас. Денят на Европа е повод за възхищение и вдъхновение за нас, и сме благодарни, че можем да споделяме тази радост с всички около нас. Вдигаме поглед към бъдещето с надежда и оптимизъм, знаейки, че заедно можем да постигнем много повече.

Какво?

Денят на Европа се отбелязва на 9-ти май всяка година и е символ на мир и обединение в Европейския съюз. Тази дата се свързва с историческия момент, когато през 1950 г. френският министър на външните работи Робер Шуман представя предложение за създаване на Европейска общност за въглища и стомана, което поставя началото на процеса на европейска интеграция.

Днес Денят на Европа се отбелязва с различни събития, кампании и инициативи по целия континент, които подчертават важността на европейската идея, сътрудничеството между държавите-членки и ценностите на мир, свобода и солидарност.

Това е идеален момент и за нас, учениците да отбележим деня на Европейския съюз като създадем плакати, с които да информиране нашите съученици за този хубав празник!

Кога?

9 май.

Къде?

ОУ "Св. Климент Охридски" гр. Попово.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

- Учениците могат да научат за историческия контекст и значението на Европейския съюз и процеса на европейска интеграция. Това им помага да разберат какво е довело до създаването на ЕС и какви са основните ценности, които го определят.

- Отбелязването на Деня на Европа предоставя възможност за обучителни дейности и проекти, които насърчават учениците да изследват и разберат повече за историята, културата, географията и политиката на Европейския съюз.

- Чрез отбелязването на Деня на Европа учениците могат да се научат за своите права и отговорности като граждани на ЕС. Това им помага да развият по-голямо уважение към демокрацията, правовата държава и правата на човека.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Недялка М. Цонева

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!