Отбележи Деня на думата "благодаря" като изработиш информационно табло с думата на различни езици

Отбележи Деня на думата "благодаря" като изработиш информационно табло с думата на различни езици

Клуб "Добросторници", СУ "Неофит Бозвели", Варна
Мисията е от 10 January 2024 до 11 January 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

БЛАГОДАРЯ

На 11 януари отбелязахме Международния ден на най-прекрасната българска дума „Благодаря“. Поговорихме си за това, какво значида си благодарен и какви емоции поражда искрената благодарност. Мислехме да направим табло, но ни хрумна още по-добра идея... Докато търсихме думата на други езици и прослушвахме произнасянето и‘, решихме да изработим знамената на европейски държави и да запишем благодаря на съответния език. Беше интересно, забавно и образователно. Изписахме и оцветихме големи цветни букви - БЛАГОДАРЯ, а накрая направихме обща снимка.

„Благодарността е най-здравословната от всички човешки емоции. Колкото повече се изразява благодарност за това, което притежаваш, толкова по-вероятно е в бъдеще да се увеличи това, за което да благодариш.“ Зиг Зиглър


Какво?

Идеята за тази инициатива ни подсказа координатора на клуба. Ще си направим беседа на тема "Защо е важно да благодариш?" и "Как да го направиш?" Ще потърсим в Интернет думата "благодаря" на различни езици и ще научим как се изписва и произнася. Ще изработим и информационно табло.

Кога?

11.01.2024г. в часовете по ЗИ.

Къде?

В стая 217 на СУ "Неофит Бозвели" - Варна.

Нужна екипировка?

Всичко необходимо е осигурено.

Защо?

Що е благодарност научи и в тази мисия се включи

Благодаря на различни езици потърси

и на събитието сподели! 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Мисията е вътрешна.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!